Dronning Maud pudding
En av min manns absolutte favorittdesserter er dronning Maud pudding.
Denne desserten ble oprinnelig laget til kong Haakon og dronning Maud i 1906, da de var på signingsferd i Haugesund. Derav navnet dronning Maud pudding eller dronning Maud fromasj som den også kalles.
I dronning Maud puddingen skal det opprinnelig være noen korker portvin eller sherry, dette har ikke jeg oppi, om man vil ha mer smak på den, men ikke vil bruke alkohol kan det være godt med litt presset appelsin. Jeg bruker også vanilje i min versjon. Om man bytter ut sukkeret med kunstig søting og bruker sjokolade med minst 70 % kakaoinnhold blir den så godt som lavkarbo.
For ca 15-16 porsjonsformer bruker jeg:
5 egg
50 gram sukker, eller kunstig søtning tilsvarende 50 gram sukker
6 dl kremfløte
2 vaniljestenger
200 gram revet, mørk sjokolade
5 plater gelatin
1/4 dl kokende vann
Finn frem porsjonsformer eller fine glass.
Riv sjokoladen fint og legg gelatinplatene i kaldt vann.
Pisk eggene til lys, luftig eggedosis (10-15 minutter i kjøkkenmaskin), og spe gradvis med sukker.
Pisk fløten så vidt stiv for hånd, pass på å ikke piske for lenge, det skal være fløyelsmyk konsistens på den.
Kok opp 1/4 dl vann. Klem vannet ut av gelatinplatene og legg dem i ei skål, ha kokende vann over og rør til all gelatin er oppløst. Pisk gelatinen inn i eggedosisen, vend så eggedosisen inn i den piskede kremfløten.
Ha krem og sjokolade lagvis i porsjonsglass og sett dem kjølig minimum to timer før servering. Lykke til!!