Cupcakes med bringebær og hvit sjokolade
Cupcakes blir ofte veldig søtt, da kan det være greit med disse bringebær cupcakesene.
Jeg liker veldig godt bringebær, og denne kombinasjonen med hvit sjokolade og bringebær ble kjempe bra.
Til 24 cupcakes i vanlig størrelse, eller 48 mini cupcakes trenger du
3 egg
1 1/2 dl sukker
1 dl melk (jeg bruker H-melk)
4 dl Toro fin kakemix eller lik mengde hvetemel dersom du kan ha det
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
200 gram smør (smeltet)
150 gram hvit sjokolade, hakket
150 gram bringebær (frossne)
Friske bringebær til pynt
Dersom du lager de glutenfrie, ta en titt her før du starter.
Sett ovnen på 180 grader.
Mål opp de frossne bringebærene og la dem tine i romtemperatur.
Pass på at ingrediensene er romtemperert. Smelt smøret.
Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett melk. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker.
Rør inn det smeltede, avkjølte smøret.
Rør inn den hakkede sjokoladen og 50 gram av de frossne bringebærene.
Sett muffinsformer i muffinsbrett og putt 1-3 av de tinte bringebærene i hver form, kommer an på størrelsen. Fordel så røren i formene, ca 2/3 fulle.
Muffins/cupcakes i «vanlig» størrelse stekes i 20-22 minutter, små muffins stekes 12-15 minutter.
Når de er avkjølt kan du lage toppingen. Jeg brukte halv oppskrift av hvit sjokoladekrem og tilsatte bringebærpurè (trykk bringebærene gjennom en sil) til jeg hadde fin farge og smak av bringebær. Ikke tilsett for mye, da blir kremen for bløt. Pynt så cupcakesene med kremen og topp det hele med friske bringebær. Lykke til!