Oppskrifter

Byggrynsgrøt

Byggryn er smaksrike og har litt tyggemotstand, nydelig synes jeg. Kan brukes til middag, i salater og til grøt.

Her får du oppskrift på en nydelig byggrynsgrøt jeg ofte spiser til frokost eller lunsj.
Krever det ikke litt planlegging? Joda, byggryn legges i vann kvelden i forveien så går resten som en lek.

Antall porsjoner: 1

Ingredienser:

  • 1/2 dl byggryn
  • 2 dl vann
  • 2 1/2-3 1/2 dl melk
  • En ørliten klype salt
  • Et dryss kanel

Fremgangsmåte:

Ha byggrynene i en bolle som rommer minst 1/2 liter.
Hell over vannet, dekk godt til og la stå på kjøkkenbenken over natten.
Når morgenen kommer kan du se at byggrynene er blitt dobbelt så store, ha dem over i et dørslag, sil av vannet og skyll byggrynene.
Ha byggryn en en gryte sammen med 2 1/2 dl mek, litt salt og et dryss kanel.
Kok opp og la grøten småkoke under stadig omrøring 20 minutter.
Den kan fort svi seg i bunn, så rør godt.
De siste fem minuttene kan du se at den begynner å samle seg og ligne på grøt.
Spe med mer melk til ønsket konsistens.
Server gjerne med granola og friske bær for å få litt sødme til grøten.
Jeg topper grøten med et lite dryss kanel og sukker.
Nyt!
Lykke til!!

For flere frokosttips, se her: http://www.kjoekkenmagi.no/?s=frokost

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *