Byggris salat med kylling og hjemelaget pesto
Byggryn er en fantastisk råvare. Du kan kjøpe det som heter gullbygg eller byggris, eller du kan bløtlegge vanlige byggryn over natten før de kokes 15-20 minutter. Det er både sunt og godt, så metter det lenge. Denne kan like gjerne serveres som en lett middag som til lunsj. Jeg har valgt lite kylling og mer bygg og grønnsaker. Man bør redusere kjøttforbruket der man kan. Om du vil lage den helt vegetarisk kan du bruke hallumi i stedet for kylling.
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
- 150 gram byggris
- 2 avocado
- 10 sukkererter
- 10 miniplommetomater, eller andre små tomater
- 100 gram babyleaf eller ruccola
- 1/2 agurk
- 1-2 never gresskarkjerner
- 2 kyllingfileter
- Litt fersk parmesan
- Hjemmelaget basilikumpesto
Kok byggris etter anvisningen på pakken.
Rist gresskarkjernene lett i en tørr stekepanne. Pass på så de ikke blir svidd, avkjøl.
Stek kyllingfiletene, la de hvile 10 minutter før du skjærer de opp i fine skiver.
Mens kyllingen steker kan du lage pesto.
Skjær grønnsakene i centimeterstore biter, bland de sammen med babyleaf, gresskarkjerner og byggris. Tilsett kylling. Server med fersk parmesan og hjemmelaget pesto.
Lykke til!