Bruschetta med en eksplosjon av smaker
Av og til kan forretter være litt vanskelig. Bare det å tenke ut hvilken forrett som skal serveres, tilpasse når den bør lages, om det skal varmes og hvor mye arbeid det er. Bruschetta er en takknemlig ting å lage da. Alle komponentene lages klar hver for seg, det krever minimalt med innsats og settes sammen rett før servering. Det er nesten flaut enkelt å lage.
Til fire porsjoner trenger du:
4 skiver dagsgammelt brød (jeg brukte rester fra porsjons briochen)
1 fedd hvitløk
Litt god olivenlje
6 cherrytomater el. Gjerne ulike farger
1/4 agurk
1 sjalottløk, evt 1/2 rødløk
1 fedd hvitløk
En liten bit ingefær
En neve frisk koriander
Saften av 1/2 lime
Maldonsalt
Noen sneier brie eller annen ost du liker
Sett ovnen på 150 grader varmluft.
Trykk ut hjerter av skivene, eller gjør som meg og bruk porsjons brioche laget i hjerteform og skjær skiver av den. Gni de inn med et fedd knust hvitløk og sprinkle over litt god olivenolje.
Ha hjertene på en rist og rist dem i ovnen i 10 minutter, til de er sprø.
Avkjøl, nå kan de ligge til dagen etter.
Finhakk tomater, agurk og løk.
Riv over ett fedd hvitløk og lik mengde ingefær.
Hakk koriander og bland inn, ha over friskpresset lime og smak til med salt.
Rett før servering, ha fyllet over på hjertene og legg på en skive brie. Pynt med litt koriander og server. Lykke til!!
3 Comments
Pingback:
Louise
Når du sier de kan ligge til dagen etter, skal de ligge i plast eller hvordan oppbevares de best?
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Louise.
Jeg pleier å pakke de i kjøkkenklede, ikke plast da det kan gjøre dem litt myke igjen 🙂
Lykke til!!