Brownie med peanøtter og karamell
Hva med å bake brownie til 17.mai? Dette er en kaloribombe av de sjeldne, masse sjokolade, ekte smør, sukker og egg. Seig og god, veldig lett å lage.
Jeg har laget denne oppskriften glutenfri, men det er ingen problem å bytte ut med lik mengde hvetemel. Man kjenner ingen forskjell i smak på om denne er glutenfri eller med gluten.
Til ei stor langpanne bruker jeg:
300 gram smør
200 gram sjokolade (jeg bruker en lys og en mørk kokesjokolade, bruk det du liker best)
6 egg
6 dl sukker
2 ts ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
200 gram Toro lys kakemix
Sett ovnen på 180 grader over og undervarme.
Start med å smelte smøret i ei gryte på svak varme. Når smøret er smeltet har du i hakket sjokolade. Skru av varmen. Rør forsiktig inn sjokoladen, når den er smeltet settes den til side.
Pisk sammen egg og sukker for hånd til sukkeret er oppløst. Tilsett sjokoladeblandingen litt og litt mens du rører. Bland godt sammen. Ha så i mel og vaniljesukker. Bruk vispen og rør det godt sammen, her kan man bare ta i, trenger ikke vendes inn.
Ha røren i bakeppirkledd langpanne, sprinkle over karamell og dryss peanøtter over det hele. Stekes på nederste rille i 25-30 minutter, den skal være myk inni og litt sprø på toppen.
Lykke til!!