Oppskrifter

Blåbærsnurrer

Tidligere har jeg lagt ut oppskrift på et herlig blåbærsyltetøy, her har jeg brukt dette syltetøyet sammen med vaniljekrem i boller. Selv synes jeg de ble utrolig gode. Det er veldig greit å lage stor oppskrift når man først er i gang med baking, de kan fint fryses.

Den største hemmeligheten når det gjelder gjærbakst er tid, og lite gjær. Bruk gjerne kald melk, da trenger den noen timer hevetid, men blir om mulig enda et par hakk bedre. Deigen trenger heldigvis ikke passes på under heving, så om du vil gå en tur, ta deg en lur, vaske huset eller se på Netflix mens du venter er opp til deg.

For ca 30-35 stk brukte jeg:
En porsjon bolledeig:
1 kg hvetemel
25 gram fersk søtgjær
150 gram sukker
1 ts salt (10 gram)
6 dl melk (20-25 grader)
1 egg
150 gram meierismør -romtemperert

1 egg til pensling
Godt blåbærsyltetøy, oppskrift på hjemmelaget finner du her.

Vaniljekrem av fire eggeplommer:
4 eggeplommer
4 ss maizena
4 dl melk
1/2 dl fløte
50 gram sukker
1 vaniljestang

Fremgangsmåte på bolledeigen finner du her.
Fremgangsmåte på vaniljekrem finner du her.

Lag bolledeigen og la den heve til dobbel størrelse. Mens deigen hever lages vaniljekremen.
Ha den ferdig hevede deigen over på lett melet bakebord og del i to emner, rundvrikk disse til to store boller og legg over et klede. La deigen hvile noen minutter så glutenet får roet seg.

Rull så ut et av emnene til ca 1 cm tykkelse.
Smør vaniljekrem i tynt lag over leiven, ikke helt ut til kanten, se bilde under.
Ha over noen ss blåbærsyltetøy, smør ut.
Rull sammen fra den ene langsiden og del i ca 15 skiver.
Legg over på bakepapirkledd stekebrett.
Gjenta med det andre deigemnet.

Hev så bollene til dobbel størrelse, pensle lett med sammenvispet egg og stek ved 220 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl på rist.
Disse bollene er skummelt gode, pass på at ikke alle forsvinner med det samme 🙂
Nyt, lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *