Biff- og papayasalat
Du ha kanskje hatt det som meg og bare få sykt lyst på en supergod, smaksrik salat som har alt? Oppskriften er her. Denne har jeg laget til flere bursdager og vennetreff og slår alltid godt an.
Pass på at teriyakisausen er glutenfri om den skal serveres til noen som ikke tåler gluten.
Antall porsjoner: Lunsj til 4 eller som del av en buffet
Oppskrift:
- 2 indre- eller ytrefilet
- 5 sjalottløk
- 1/2 squash
- 5 reddik
- 2-3 never spirer (sennep og broccoli) evt ruccolasalat
- 8 cherrytomater
- 400 gram papaya
- Koriander
- Teriyakisaus
Fremgangsmåte:
Start med biffene. Tørk godt av dem og krydre med salt og pepper.
Stek i 2 minutter over sterk varme, snu dem hvert 15. sekund.
Ha så inn i ovnen på 150 grader i 10-15 minutter, det kommer an på tykkelsen på biffene og hvor godt stekt du ønsker dem
Du kan selvsagt steke dem som du pleier.
La biffen hvile i 15 minutter før du skjærer fine sneier like før servering.
Rens og skrell løken, skyll av reddik, tomater og squash.
Skrell papaya og fjern steinene.
Skjær løken i to på langs.
Skjær reddik i tynne skiver, skjær tomatene i to eller fire.
Skjær squash i tynne, lange strimler eller bruk spiralizer.
Skjær papaya i tynne strimler.
Stek løken, gjerne i grillpanne til de er lett gyldne, snu og la dem bli gyldne på andre siden.
Ha litt teriyakisaus eller soyasaus over biffskivene.
Dander salaten fint på et fat og server med teriyakisaus, ha gjerne en god nystekt focaccia ved siden av.