Uncategorized

Alt om kakebordet til William

IMG_2991
Jeg har fått mange forespørsler om kakebordet til William. Alle oppskriftene ligger nå på bloggen, men jeg har også samlet dem til deg her. Det har kommet mange forespørsler   angående bestilling av kaker, dessverre tar jeg ikke bestillinger, men du er hjertelig velkommen på kurs i cupcakes og kakedekorering, kursplan for våren 2015 finner du her.

Klikk på linkene for å komme til oppskrifter og fremgangsmåter.

På kakebordet var det blå makroner med trøffelkrem og havsaltkaramell.
For å få til den fine blåfargen på disse makronene byttet jeg ut 1/4 ts melis med titandioxid i (pulver) for å få det hvitt, da fikk jeg ikke grønnskjær i blåfargen, fargen jeg brukte var Bluebell fra Squires Kitchen.
IMG_2985

Det var også brune makroner med lemoncurd.
For å få til brunfargen byttet jeg ut 1 ss melis med kakaopulver, dette gir makronene en lett sjokoladesmak, jeg brukte også litt brun pastafarge.
IMG_2984

Cupcakesene var vaniljecupcakes med hvit sjokoladekrem.
De er pyntet med roser i marsipan og et lite marsipanhjerte.
Jeg skrev William på hjertene med en tusj som inneholder spiselig farge.
IMG_2974

Hjemmelaget sjokoladepudding med vaniljesaus måtte med på kakebordet.
IMG_2951

Kakebordet bestod også av lime- og sitronfromasjekake (Kaken i front av bildet)
IMG_2990

Så over til høydepunktet som var en to etasjes kake med to søte bamser på toppen.
Kakene er i størrelse 25 cm og 15 cm.
Den nederste kaken var lys, saftig sjokoladekake fylt med trøffelkrem og sjokoladevanilje krem.
Den øverste kaken var sukkerbunn, fylt med fersken- og aprikos syltetøy, valnøtter, hakket sjokolade og vaniljekrem, lag sukkerbunn av bare tre egg.
(Sjokolade- vaniljekrem: Lag vaniljekrem, øk oppskriften så du lager vaniljekrem av 6 eggeplommer, oppskrift her.
Smelt 200 gram sjokolade forsiktig over vannbad. Her brukte jeg lys, men synes det smaker enda bedre med mørk sjokolade, bruk den typen du liker best. Når sjokoladen er smeltet, ha et par ss vaniljekrem over i sjokoladen, rør det godt sammen, ha så sjokolade/vaniljeblandingen i resten av vaniljekremen, bland godt sammen, sett i kjøleskap til den har satt seg litt.
IMG_2995

Trinn for trinnbeskrivelse av bamsene finner du her.
Hvordan lage stablekake finner du beskrivelse på her.
IMG_2988

Håper dette innlegget var til hjelp for andre som vil lage kakebord til ulike anledninger. Lykke til!!
IMG_2991

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *