Cakepops og stjernekaker
I dagens «luke» av advendtskalenderen viser jeg hvordan man med enkle grep kan lage flotte kaker av brownie. Gøy å servere litt julete brownie og cakepops som et alternativ til alle tradisjonelle julekaker.
Stjernekaker:
Lag brownie, bruk gjerne en av oppskriftene her på bloggen.
Selv brukte jeg oppskriften fra brownie mixen jeg har laget.
Fremgangsmåte stjernekaker:
- Bruk en utstikker til å trykke ut stjerner av brownien.
- Bruk samme utstikker til marsipan eller fondant.
- Smelt litt hvit sjokolade forsiktig i microen, rør inn litt gull pulverfarge, jeg tilsatte også litt perlemor pulverfarge.
- Ha sjokoladen i en sprøytepose og sprøyt litt sjokolade på stjernene, legg over marsipan/fondant.
- Lag møster på stjernene og pynt gjerne med sukkerperler. Enkelt, raskt og flott.
Cakepops:
Cacepops kan være itt mer avansert, men har man laget det en gang vil man nesten garantert prøve igjen.
Fremgangsmåte cakepops:
- For å lage cakepops brukte jeg den kaken som var igjen etter at jeg hadde stukket ut stjerner.
- Har du andre kakerester kan disse brukes.
- Kna det godt sammen og tilsett litt smeltet sjokolade.
- Jeg hadde også litt sjokoladekrem liggende, tilsatte litt av den.
- Man skal kunne trille fine kuler som holder fasongen.
- Nå skal kulene trilles, perfeksjonist som jeg er målte jeg opp 15 gram per kule, når alle er trillet ut settes de i kjøleskapet for å sette seg 1/2 time.
- Smelt så litt hvit sjokolade, jeg smeltet 30 gram forsiktig i microen.
- Dypp en «lollypopstick» i den smeltede sjokoladen, sett den så forsiktig inn i en av browniekulene. Ikke stikk den helt gjennom.
- Når du er ferdig med alle settes de tilbake i kjøleskapet ytterligere 1/2 time.
- Temperer så hvit sjokolade, dette har jeg skrevet om her.
- Dypp cakepopsene i sjokoladen, ta dem rett opp og la dem dryppe litt av.
- Sett dem til tørk, jeg bruker en cakedrum av isopor som jeg kler med aluminiumsfolie og stikker cakepopsene oppi. Man kan og ha et glass man fyller med ris og sette cakepopsene oppi.
- La dem tørke litt før de rulles i glitter. Jeg rullet halvparten i glitter. På resten brukte jeg lik «gull sjokolade» som på stjernene, og lagde mønster.
- Lag så et lite oppheng til julekulene av marsipan/fondant og fest dette med litt smeltet sjokolade.
Når alt er helt tørket kan det sprayes over med perlemorspray for en siste finish. Jeg tok noen cakepops av pinnen og noen satte jeg oppi en liten krukke fylt med sukkerperler.
Lykke til!