Oppskrifter,  Vegetar

Vegetar viltgryte

Julen er vel overstått. Jeg håper du har hatt en fin julefeiring. Jeg koste meg, fikk masse fine gaver, selvsagt noen kokebøker, litt kjøkkenutstyr og servise, samt mye annet. Jentene fikk masse flott, vi koste oss med pinnekjøtt og nøttestek på julaften.
I morgen er det allerede selveste nyttårsaften, jeg vil foreslå en god og enkel rett man kan servere til hele familien. Regner med å lage den selv, til vegetarianerene i morgen. Jeg har laget denne vegetariske viltgryta mange ganger. Alle i familien liker den kjempe godt. Det går veldig raskt å lage, klarer det fint på under 30 minutter.

Dette er en relativt liten porsjon. Dersom du vil lage mer er det enkelt å doble oppskriften.

Antall porsjoner: 3

Ingredienser:

  • 150 gram sopp, sjampinjong eller aromasopp
  • 1 løk
  • 1 dl grønne, frossne erter
  • 1/2 dl tomatbønner
  • 2 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 1 ts tyttebærsyltetøy
  • 2 sneier brunost
  • 1/2 boks rømme
  • evt noen dråper sukkerkulør, det er lov å jukse litt
  • Viltkrydder, lag det gjerne selv, oppskrift her
  • Salt
  • 1 laurbærblad
  • Litt pepper
  • Evt litt fersk rosmarin
  • Evt presset sitronsaft

Fremgangsmåte:

Skjær sopp og løk i små biter. Stek i litt smør til soppen er gyllen og løken blank, rør inn 2 ts viltkrydder. Ha over fløte og melk samt laurbærblad, kok i 10 minutter, tilsett rømme, tyttebær og brunost, kok videre fem minutter. Ha over litt sukkerkulør om det trengs for fargen sin skyld. Tilsett bønner og erter når det er to minutter igjen, smak til med mer krydder, ha i litt fersk rosmarin om du har, smak og tilsett evt litt presset sitronsaft. Fjern laurbærbladene før servering.
Server med tyttebær, rosenkål, gulrot, broccoli og potetmos.
Lykke til!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *