Pai med chorizo og feta
Pai kan varieres i det uendelige. Jeg er glad i mat som smaker mye, så denne paien med chorizo og feta passer meg utmerket.
Det er ikke mye rester igjen når vi har hatt dette til middag. Paien er veldig god å ha med som nistemat dagen etter og kan like gjerne spises kald som varm. Anbefaler derfor å lage dobbel porsjon så du er sikret god niste.
For pai til fem personer brukte jeg:
Paibunn:
- 100 gram hvetemel
- 50 gram grov sammalt hvetemel
- 1/2 ts salt
- 3/4 dl vann
- 1/4 dl rapsolje eller anen nøytral olje
Paifyll:
- 2 vårløk
- 1 rødløk
- 4 skiver bacon
- 100 gram chorizo
- 100 gram feta
- 50 gram soltørka tomater
- 5-6 egg
- 1 beger creme fraiche
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Rør sammen alt det tørre, tilsett vann og olje. Kna sammen til en smidig deig. Spe eventuelt med mer mel eller vann for å få riktig konsistens. Deigen skal ikke være for kompakt, men heller ikke for klissete. Dekk til med plast og la deigen hvile i kjøleskap 15 minutter.
Rull den så ut på melet bakebord og ha den over i paiform. Trykk deigen godt inntil kantene, skjær bort overflødig deig og prikk med en gaffel. Ha i bakepapir eller aluminiumsfolie og tøm over tørkede erter, bønner, ris el. Forstek paibunnen i 15 minutter.
Mens bunnen forsteker kan du begynne på fyllet.
Stek baconskiver, skjær dem opp i passende biter. Stek chorizo så den blir litt sprø, dette er ikke nødvendig men setter god smak på paien om den får steke litt først. Ha over i ei arbeidsbolle. Hakk vårløk og rødløk, og fres til løken er myk. Ha det over i arbeidsbollen.
Hakk opp feta og soltørka tomater og ha i arbeidsbollen sammen med løk, bacon og chorizo.
Rør sammen egg, tilsett creme fraiche. Du kan evt ha i litt salt, men både feta, bacon og chorizo er så pass salt at det er ikke nødvendig med mer.
Når paibunnen er ferdig fjerner du bakepapiret med de tørkede ertene. Ha fyllet over og tøm over eggestanden. Stek i 30 minutter på 200 grader varmluft. Den er ikke helt ferdig enda, riv litt ost og ha over når den har stekt i 30 minutter og la den stå ytterligere 10-15 minutter.
Nå kan du lage salat. Jeg lagde en enkel salat av babyleaf, agurk, norske cherrytomater og avocado, klem litt sitronsaft over salaten, bland godt og server. Denne paien har ikke så mye grønnsaker i seg, så server gjerne salat ved siden av. Lykke til!!
3 Comments
Torhild
NAM! Denne må vi prøve 😀
elin rusnes kvingedal
Kjekt at du vil teste oppskriften min Torhild 🙂
Pingback: