Middelhavsbrød
Disse enkle, myke og supergode middelhavsbrødene har allerede gått sin seiersgang på instagram. Nå var det på tide å dele oppskriften også her. De kan minne litt om naanbrød. Jeg serverer de til supper, gryteretter og ovnsformer. Noen bruker de og i stedet for tradisjonelle tacolefser.
Antall porsjoner: 4 (8 små porsjonsbrød)
Ingredienser:
- 400 gram siktet hvetemel, gjerne tipo 0
- 100 gram gresk yoghurt
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 3-4 ss flytende honning
- 200 gram lunkent vann
Fremgangsmåte:
Bland alt sammen og kna sammen til en smidig deig.
Pakk i plast og legg i kjøleskap minimum 30 minutter.
Del i åtte emner, ha mel på bordet og rull ut.
Du kan gjerne ha litt revet mozarella over, brette i to og rulle ut igjen.
Stekes i panne eller på steketakke ved middels-høy varme ett lite minutt på hver side.
Pensle med olivenolje, gjerne tilsatt hvitløk og mynte.
Nyt. Lykke til!!