Pasta på 20 minutter
Det er ofte travle dager, heldigvis er ikke det til hinder for å lage gode middager. Denne kjempegode pastaretten tar 20 minutter å lage.
Jeg har brukt det jeg hadde i kjøleskapet og det var ikke mye. Har du ikke sopp eller løk, bruk andre grønnsaker. Her kan man bruke en bit squash, paprika, broccoli eller det du måtte ønske. Prøv deg frem og bruk det du har. Jeg har brukt hvitvinsrester her, har du ikke dette kan du bruke litt hvitvinseddik eller bare smake til med sitron mot slutten. Litt syre trenger denne retten.
Bruk og den pastaen du har, om det er spagetti, pastaskruer, tagliatelle eller annen type. Om du ikke tåler gluten bruker du glutenfri pasta. Mengde pasta er og individuelt, vi bruker ganske lite per porsjon.
Antall porsjoner: 4-5
Ingredienser:
- En eller to løk
- 4 sjampinjong
- 2 fedd hvitløk
- To never spinat
- 1/2-1 dl hvitvin evt en skvett hvitvinseddik eller saft fra en sitron
- 1 1/2-2 dl kremfløte
- To ss basilikumpesto eller litt hakkede urter
- Salt
- Pepper
- Ristede pinjekjerner
- Basilikum
- Pasta (vi bruker 50 gram per porsjon, men «vanlig» mengde er 100 gram)
Fremgangsmåte:
Start med å finne frem alt du trenger.
Sett på pastavann, salte dette godt.
Hakk opp løk, skjær sopp i skiver og finhakk hvitløk.
Varm litt olje i ei stekepanne med høy kant.
Ha over grønnsakene og fres over middels varme noen minutter.
Tilsett hvitvin og la denne koke inn -det tar bare 5 minutter om du bruker ei vid stekepanne.
Når vinen er kokt inn tilsettes pesto og fløte.
Kok opp og la småkoke noen minutter, smak til med salt, papper og evt syre.
Nå koker sannsynligvis pastavannet, ha over pasta og kok etter anvisning.
Ha over spinaten og la den synke sammen i panna.
Til slutt has pastaen over i panna.
Server gjerne med ristede pinjekjerner, revet parmesan og litt basilikum.
Vil du ha kjøtt til passer det for eksempel med spekeskinke, kylling og bacon.
Sjekk gjerne ut instagram for en liten filmsnutt av hvordan jeg lagde retten.
https://www.instagram.com/kjokkenmagi/
Lykke til!!