Bibimbap ala Kjøkkenmagi
Denne koreanske risretten med noe stekt, noe rått, noe syltet, noe søtt, noe varmt og noe kaldt. Det beste? Man putter oppi av det man har i skuffer og skap.
Jeg har valgt å ikke ha oppi kimchi som er veldig vanlig å bruke, dette er nesten som koreanerenes svar på lapskaus og jeg lager det på min egen måte. Har du kjøttrester er det supert å bruke i denne retten. Har du vegetarianere i hus, eller er vegetarianer selv, kan du bruke tofu eller rett og slett ristede kikerter.
Antall porsjoner: 5
Ingredienser:
- 1 1/2 dl ris, gjerne en litt klebrig type om du har
- 1 gulrot
- 10-12 sukkererter
- 6-7 reddik
- 5 mellomstore sjampinjong
- 1/2 sylta løk
- 2-3 avocado
- 2 stilker vårløk
- 4 ss ristede sesamfrø
- 5 egg
- En neve spirer
- Gochujang (koreansk saus), kan og bruke barbeque saus el.
- Kjøtt etter ønske, gjerne svinekjøtt ca 50-100 gram per porsjon
Fremgangsmåte:
Løken skjæres i skiver og syltes et par timer i forveien. Oppskrift på sylta løk her.
Skyll risen godt i kaldt, rennende vann og kok etter anvisning på pakken.
Skjær opp alle grønnsaker og legg i egne arbeidsboller. Sopp, reddik, sukkererter og avocado skjærer jeg i tynne skiver, gulrot i tynne staver og vårløk i tynne ringer.
Jeg hadde rester av langtidsgrillet svinenakke som jeg varmet i ovnen og hadde over litt bbq saus med sting. Fikk ikke tak i gochujang, men skal forsøke det neste gang. Blir supert med bbq saus og.
Stek soppen i varm panne over middels varme til den begynner å bli gyllen. Ha over gulrotstavene og krydre med litt salt og pepper.
Rist sesamfrøene.
Eggene valgte jeg å posjere, de skal egentlig stekes på en side og ha rennende plomme. Kan og bruke bare rå eggeplomme.
Ha store nok skåler, legg oppi ris, kjøtt og fordel grønnsakene fint rundt kanten. ha egget i midten og strø over godt med sesamfrø og vårløk, topp med litt ekstra spirer.
Server straks og nyt.
Lykke til!!