Potetvafler
Under Gladmat 2018 ble vi servert noen fantastiske, friterte potetvafler. Jeg har på ingen måte gjenskapt de, men det inspirerte meg til å lage min egen versjon av potetvafler.
Disse potetvaflene er enkle å lage, og jeg har ikke fritert dem, dette er middagsvafler man kan spise til hverdags. Som en forrett er de også helt fantastiske, de inneholder lite mel og er ikke like mektige som «vanlige» vafler.
Jeg beregner i denne oppskriften 1 1/2 vaffel per porsjon, dette er som middag/stor lunsj til en voksen.
Antall porsjoner: 5 (evt 10-12 forretter)
Oppskrift:
- 500 gram poteter
- 3 egg
- 100 gram hvetemel
- 3 dl creme fraiche
- 1 ts bakepulver
- 50 gram smør
- 1/2-1 dl h-melk
- 1 ss sukker (kan sløyfes)
- Et par klyper salt
Fremgangsmåte:
Skrell potetene og kok dem møre.
Tøm av kokevannet og la de dampe av seg.
Mos med potetmoser og ha i en bolle.
Når potetene er avkjølt til romtemperatur, rør inn smeltet smør og creme fraiche.
Sikt inn hvetemel og bakepulver, tilsett salt og evt litt sukker.
Vend det hele sammen, ikke rør for mye, da kan vaflene bli seige.
La røren hvile 30 minutter.
Stek som vanlige vafler i vaffeljern, de skal være fint gyldne.
Server med det du liker, jeg har valgt røykelaks, ørretrogn, creme fraiche, avocado og dill, samt en versjon med gressløk, bladsalat, creme fraiche og spekeskinke.