Biff fajitas
Nydelig, mør, saftig biff, spicy salsa, bønnemiks og grønnsaker, skikkelig festmat. Vegetarianerene i huset spiser det uten biff og får likevel i seg masse proteiner fra bønnene.
Jeg har valgt å bruke lite kjøtt per porsjon her på grunn av helsedirektoratets nye anbefalinger om maks 100 gram rødt kjøtt i uka. Fyll på med mer grønnsaker. Dette er en god måte å trappe ned kjøttforbruket uten å kutte ut kjøtt.
Jeg bruker en type bønnemix i denne retten, her har jeg brukt en type frossen bønnemix, kan også fås på boks. Du kan også bruke kidneybønner eller det du foretrekker.
Antall porsjoner: 4-5 voksne
Oppskrift:
Bønne- og grønnsaksblanding:
- 1 rødløk
- 1 paprika, gjerne 1/2 rød og 1/2 gul
- 3 vårløk
- 100 gram spinat
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 chili
- 400 gram bønnemix
- 1/2 ts tacokrydder
- Litt salt og pepper
Biff:
- 400 gram ytrefilet, evt mørbrad (to biffer)
- 1 ts tacokrydder, dette lager du enkelt selv
- 1/2 ts paprikapulver
- 1/2 ts salt
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 chili
- 5 ss nøytral olje
- Saft av 1/2 sitron
Bland alt til marinaden og ha over biffen, snu på den innimellom.
La den ligge 1/2 time.
Mens kjøttet marineres, hakk grønnsakene, skjær løk og paprika i skiver, vårløk i ringer, skyll og rens spinaten og finhakk chili og hvitløk.
Tørk bort marinaden, bitene av chili og hvitløk svir seg fort så greit å tørke det bort.
Stek i 2 minutter over sterk varme, snu dem hvert 15. sekund.
Ha så inn i ovnen på 150 grader i 10-15 minutter, det kommer an på tykkelsen på biffene og hvor godt stekt du ønsker dem
Du kan selvsagt steke dem som du pleier.
La biffen hvile i 15 minutter før du skjærer fine sneier.
Når biffen står i ovnen, surr løk og paprika over middels varme i en stor stekepanne, når de har stekt noen minutter, ha over vårløk, chili, hvitløk og bønnemixen. Stek ytterligere noen minutter før spinaten tilsettes, når spinaten har sunket sammen, smak til med salt, pepper og tacokrydder.
Server med frisk salat og salsa.