Hvitløksmajones og urtedressing
Majones er veldig enkelt å lage selv. Få ingredienser og du vet hva som er i. Det smaker mye bedre med hjemmelaget majones. Den er også base for mange dressinger.
Jeg pleier å lage aioli (hvitløksmajones). Pass på at alle råvarene er romtempererte, dette er veldig viktig her.
For å lage ca 1/2 liter majones bruker jeg:
1 hvitløksfedd (kan sløyfes)
1 egg
2 1/2-3 dl god olivenolje, eller nøytral olje som for eksempel raps og solsikke
2 ts presset sitron, eller 1/4 ts hvithvinseddik
1/4 ts havsalt
Jeg lager ofte dobbel porsjon da den kan brukes som base i mange dressinger, til potetsalat, rekesalat ol.
Ha hvitløk, egg og sitronsaft i et litermål el. Mål opp olje i et annet litermål. Bruk stavmixer (du kan også piske for hånd med en ballongvisp). Kjør egg, hvitløk og sitron sammen mens du sper med olje. Etter hvert vil du se at røren tykner, når du har fått ønsket konsistens er den ferdig, så enkelt er det. Tilsett gjerne et par ss creme fraiche, yoghurt eller rømme for å lage hvitløksdressing.
For å lage urtedressing gjør du det på samme måte, men ha en liten neve friske urter i fra starten (basilikum, timian og rosmarin brukte jeg). Du kan også tilsette hakkede urter i ferdig majones om du har rester. Smak til slutt til med litt urtesalt og rør inn 2-3 ss creme fraiche. Lykke til!!
7 Comments
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: