Mine beste vegetarburgere
Jeg er alltid ute etter å forbedre maten jeg lager, derfor prøver jeg ofte ut nye kombinasjoner og lager mat av det jeg finner i skuffer og skap. Denne gang ville jeg lage bedre vegetarburgere da ungdommen er litt lei broccoli- og potetburgeren jeg har laget de siste gangene. Da falt valget på en burger med hovedsaklig linser og blomkål. Disse falt vel så godt i smak hos kjøtteterene som vegetarianerene.</
Dersom du ikke har alle ingrediensene kan de byttes ut med andre, prøv deg frem. De kan også lages veganske ved å kutte ut egg, de blir da litt vanskeligere å steke, men like gode.
Oppskriften rekker til ca 20 litt små burgere.
Ingredienser:
- 350 gram blomkål
- 350 gram kokte røde linser, evt hermetiske
- 150 gram sopp, jeg brukte sjampinjong
- 150 gram revet squash
- 50 gram spinat
- 4 ss potetmel
- 2 egg
- 1 ts vegansk worcestersaus
- 2 fedd hvitløk
- 1 chili
- Salt og pepper, evt urter etter smak
Fremgangsmåte:
Vask og rens blomkål, del i buketter og kok så vidt møre, tøm av vannet og la blomkålen dampe av seg.
Rens sopp og skjær i små terninger.
Fjern den bløte kjernen på squashen og riv squash på et rivjern.
Sil av linser, dersom de er hermetiske må ve skylles godt i kaldt vann.
Finhakk hvitløk og chili.
Surr soppen i middels varm panne til den har sluppet væske og så absorbert den igjen. Ha i en klatt smør og tilsett squash, la det hele surre et par minutter, ha så over hvitløk, chili og spinat.
Når spinaten har falt sammen tilsettes blomkålen og linsene.
Kjør det hele et par runder med stavmixer, det trenger ikke bli mos, er godt med litt biter i.
Smak til med salt, pepper og worcestersaus, tilsett potetmel og eventuelt egg.
La blandingen avkjøles noe.
Ha litt nøytral olje i stekepanna og sett topper av burgermassen på middels varm stekepanne med skje.
Stek burgerene 4-6 minutter på hver side og server.
Disse er perfekte å fryse, jeg pleier å pakke en og en eller to og to, da er det enkelt å hente opp det antallet vi trenger.
Lykke til!!
For flere vegetar oppskrifter se her.