Rabarbrasyltetøy med jordbær
Det er nok mange som har høstet masse rabarbra før helgen. Det sies at rabarbra skal høstes før Sankthans, dette er pga neste års avling, i tillegg til at rabarbraen blir mer trevlete utover sommeren. Dersom du har rabarbra liggende er rabarbrasyltetøy perfekt å lage. Dette holder seg lenge om du har det over på steriliserte glass, kan også fryses. Personlig synes jeg det alltid blir for mye sukker i syltetøy, så jeg har ca halvparten av sukkermengden som er «vanlig» å bruke til syltetøy.
Jeg laget en ganske liten porsjon, men den kan lett ganges opp om du vil lage masse. Her har jeg laget et rent syltetøy uten ekstra smaker, men tilsett gjerne litt vanilje, ei kanelstang, limecest eller annet.
For tre-fire små glass syltetøy brukte jeg ca:
400 gram rabarbra
100 gram jordbær
200 gram sukker
Vask og rens rabarbra og jordbær.
Del rabarbra i ca 2 cm store biter, del jordbærene i to.
Bland jordbær og rabarbra sammen med sukker i ei gryte, dekk til og la stå en times tid på kjøkkenbenken.
Sett så på varmen, og kok det hele over svak-middels varme i 20-30 minutter.
Ha straks over på varme steriliserte glass og avkjøl på kjøkkenbenken før de settes i kjøleskap.
Passer nydelig til vafler.
Lykke til!!
One Comment
Pingback: