Regnbuekake
Jeg fikk spørsmål om å lage ei kake med enhjørningtema i gull og hvit, da visste jeg at selve kaken måtte være regnbuefarget. Her er fremgangsmåten jeg brukte til dette.
Bruk en porsjon vaniljekake
Oppskrift for seks lags kake på 20 cm:
230 gram smør
600 gram sukker
7 eggehviter
2 1/4 ts bakepulver
1 ss ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
450 gram hvetemel
3 1/2 dl melk
Les gjennom hele oppskriften før du starter.
Sett ovnen på 185 grader, over og undervarme, temperatur og steketid kan variere fra ovn til ovn, så her må man prøve seg litt frem.
Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte.
Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en arbeidsbolle.
Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ei og ei eggehvite.
Når all eggehviten er pisket inn tilsettes halvparten av melblandingen, så halvparten av melken i en tynn stråle. Dersom melken er for kald eller tilsettes for raskt vil røren skille seg. Ha i resten av melblandingen så resten av melken.
Vei opp kakerøren og del vekten på 6. Jeg fikk da rett i overkant av 300 gram.
Fordel lik mengde kakerøre i skåler.
Finn frem gode pastafarger, jeg brukte Quality food coulors fra Squires Kitchen, disse holder fargen fint under varmebehandling.
(For ordens skyld kan jeg nevne at det på ingen måte er sponset. Squires Kitchen er en nettbutikk jeg selv bruker mye da jeg liker produktene).
Rør inn farge, som du ser av bildene blir disse fargene forsterket noe når kaken stekes.
Kle ei 20 cm kakeform med bakepapie og ha i ei av kakerørene.
Stek på 185 grader i ca 20 minutter.
Om du har flere kakeformer i denne størrelsen kan du steke flere samtidig, tilpass steketiden om du har flere bunner i ovnen samtidig.
Avkjøl kakebunnene helt.
Fyll med ønsket krem, jeg brukte hvit sjokoladekrem. Dynk gjerne bunnene først.
Denne kaken tar seg godt ut som naked kake, men her var tema gull og hvit, så jeg trakk kaken med hvit marsipan og pyntet med enhjørning i gullglitter.
De neste to bildene er tatt av Anna.
11 Comments
Monica
Hei! Kan jeg spør om du har pris på ei sånn kake, og om du kan lage den til min sønns bursdag i september?
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Monica.
Jeg har dessverre ikke kapasitet å ta bestilling. Lager kun til familie og venner, men du er hjertelig velkommen på kurs.
Pingback:
Malin
Hallo!
Jeg driver å undersøker siden der du kjøper pastafargene.. Hvilke farger brukte du i kaken?:-)
Elin Rusnes Kvingedal
Hei. Jeg brukte Quality foodoulors i fargene rød, oransje, gul, grønn, blå og lilla. Lykke til!!
Frida
kan man bruke konditorfarge?
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Frida.
Det er konditorfage, men ikke disse flytende man får kjøpt i dagligvarebutikker. Man bør ha konsentrerte pasta/gelefarger. Du får kjøpt det i de aller fleste butikker som selger kjøkkenutstyr og i hobbybutikker.
Marthe
Hei ☺ går det an og lage med «brun« sjokolade krem i stedenfor? og har du oppskrift på en sjokolade oppskrift??☺
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Marthe.
Du kan fint bruke brun sjokoladekrem. Jeg valgte hvit her for å få det så nøytralt som mulig.
Jeg har noen gode oppskrifter på sjokoladekrem.
Den mest populære er lys, luftig sjokoladekrem, oppskrift: http://www.kjoekkenmagi.no/lys-luftig-sjokoladekrem/
Ellers har jeg to fløtebaserte som er veldig gode:
Melkesjokoladekrem med daim (bruk favorittsjokoladen), oppskrit: http://www.kjoekkenmagi.no/melkesjokoladekrem-med-daim/
Trøffelkrem er og veldig godt, oppskrift: http://www.kjoekkenmagi.no/troffelkrem-med-melkesjokolade/
Lykke til med bakingen 😉
Elisabeth
Hva dynker du kakebunnene med? Utrolig vakker kake 🙂
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Elisabeth!
Tusen takk.
Her valgte jeg å koke opp sukkervann tilsatt skal og saft fra en sitron.
Oppskrift:
1 dl vann
Saft og skall fra en sitron
2-3 ss sukker
Kok opp og la det koke et par minutter, sil av sitronskallet og avkjøl. Dynk hvert lag godt. Restene kan oppbevares i kjøleskap noen dager.
Lykke til med bakingen!!