Ganache/sjokoladekrem
Denne sjokoladekremen kan brukes til å glasere kaker, eller som fyll i både kaker, makroner og konfekt. Den er veldig enkel å lage, trenger kun kremfløte og sjokolade.
Dersom kremen skal brukes til glasering, er den klar til bruk ganske raskt etter den er blandet. Dersom den skal brukes som fyll må den stå over natten, eller minst 5-6 timer i kjøleskap.
Antall porsjoner: Som fyll til 40 makroner eller glasering av en 25 cm kake.
Ingredienser:
- 3 dl kremfløte
- 450 gram lys kokesjokolade eller melkesjokolade
Fremgangsmåte:
Hakk opp sjokoladen, ha den i ei bolle. Ha fløten i en kasserolle og varm den til kokepunktet. Hell den varme fløte over sjokoladen, vent et minutt og rør det forsiktig sammen, pass på så du ikke rører for kraftig, det skal ikke komme luftbobler i kremen. Når alt er blandet og den er skinnende blank er den klar til å glasere kaker. Skal du bruke den til fyll, lar du den stå i romtemperatur over natten. Når den har tyknet kan du røre den litt opp, fylle i sprøytepose og ha kremen på cupcakes, i konfekt, som fyll i kaker eller makroner. Lykke til!!