Glutenfritt,  Oppskrifter

Valentines makroner

IMG_6491
Det er både valentines og morsdag på søndag. Lag flotte hjerte makroner og gi i gave.
Ingen ting er bedre enn å få slike gaver som virkelig er laget med omtanke og kjærlighet.
Disse makronene valgte jeg å fylle med en frisk og god bringebærkrem. Hvem kan vel motstå dette?

Jeg lagde meg en mal for å lettere få fine hjerter, den er vedlagt her: Makronmal hjerte 
Print den ut på A3 ark.

Det er viktig å følge oppskriften nøye når man baker makroner, her skal man være pinlig nøyaktig på vekt, samt konsistensen på røren. Jeg pleier sjelden å følge en oppskrift, men her veier jeg opp alt nøyaktig. Oppskriften er hentet fra godt.no, Pascals makroner.

Røren kan selvfølgelig halvveres, men det er ikke nødvendig da de holder en ukes tid og er veldig kjekke å ha med som vertinnegave, på jobb eller bare som en oppmerksomhet til noen du er glad i. De er også glutenfrie.

Dersom du skal lage disse til noen med cøliaki/gluten intoleranse anbefaler jeg at du tar en titt her før du starter 😉

Til ca 60-70 makroner trenger du:
280 gram siktet mandelmel
370 gram siktet melis
230 gram eggehvite
125 gram sukker
Eventuelt litt konditorfarge, her må det brukes pasta/gele farger.

Bringebær krem:
250 gram bringebærpurè (bruk frosne bringebær som du tiner og lar renne av seg i ei sil)
100 gram sukker
20 gram maizena
40 gram usaltet smør, romtemperert

Start med bringebær kremen.
Ha bringebærpurè, sukker og maizena i ei gryte.
Gi det et oppkok og la det småkoke ett minutt, rør hele tiden.
Avkjøl noe og rør inn romtemperert smør i terninger, litt og litt.
Ha over i ei skål og sett i kjøleskap til avkjøling, den stivner og er klar til bruk etter et par timer.

Så kan du starte med makronene.
Mandelmelet kan kjøpes i helsekostbutikker eller i butikker som selger kakeutstyr. Du kan også skolde og male mandler selv. Sikt mandelmelet to ganger, det skal være 280 ferdig SIKTET mandelmel. Sikt så melis. Deretter siktes mandelmel og melis sammen. Sett til side. I en annen bolle måler du opp eggehviter, pass på å ikke få noe eggeplomme med her. Pisk eggehvitene på middels hastighet i kjøkkenmaskin til de skummer, tilsett sukkeret gradvis og rør til du har en seig, stiv marengs, den må ikke overpiskes, den kan bli for «tørr». Tilsett så farge.IMG_6442
IMG_6443

Nå skal marengs og mandelblandingen røres sammen, først forsiktig, så kraftigere. Rør til den er flytende nok til at den «faller sammen». Røren skal være blank og glinsende. Rører du for lenge kan den bli for flytende, rører du for lite kan den bli for kompakt. Jeg trengte et par forsøk på å finne ut når røren er perfekt. Ikke gi opp, de blir uansett gode. IMG_6444
IMG_6445
IMG_6446
IMG_6463

Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut små hjerter på bakepapir eller makronmatte. Dersom du bruker malen jeg har lagt ved, mål den med bakebrettet, noen brett er litt mindre, så det kan hende du må kutte ut en rad. Husk at de siger litt ut når man dunker bakebrettet, så ikke lag dem for tett. Når du har sprøytet ut makronene må brettet dunkes mot benken så luftboblene går ut og makronene får jevn overflate. La de nå stå i romtemperatut og tørke i minimum 30 minutter, du skal kunne ta forsiktig på overflaten og kjenne at det har dannet seg en hinne utenpå. IMG_6478
IMG_6479
IMG_6480
IMG_6484

Stek dem så på 160-170 grader i 12-15 miutter, de skal være glatte og jevne i overflaten og ha «føtter». Avkjøl dem helt før du tar dem av bakebrettet. Sprøyt bringebær krem på en makronhalvdel og legg en oppå. Legg dem i en tett boks, oppbevares i kjøleskap, de er best dagen etter de er laget. Lykke til!
IMG_6485
IMG_6488
IMG_6489
IMG_6499
IMG_6491

For flere oppskrifter på makroner, se her.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *