Laksemousse
God, smaksrik, kremet laksemousse servert med egg til nybakt flatbrød.
Fantastisk god forrett, eller som en del av lunsjbordet.
Dette er perfekt mat for de som er glad i røykelaks.
Laksemousse fikk jeg smake første gang for noen år siden da min manns tante hadde laget det til julelunsjen. Jeg har prøvd å etterligne hennes oppskrift.
Laksemousse:
2 plater gelatin
400 gram røykelaks
1/2 rødløk
3 ts lodderogn
1 beger creme fraiche
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Finhakk løken, ha den over i et dørslag og skyll den i kaldt vann, da får man bort råsmaken og løken blir litt mildere og rundere i smaken.
Ha laksen i en multihakker, den trenger ikke bli helt finmost.
Tilsett creme fraiche og lodderogn.
Når gelatinplatene har ligget i kaldt vann i 10 minutter er de myke. Klem vannet ut av dem. Kok opp litt vann og tilsett 3-4 ss kokende vann over gelatinplatene for å løse de opp.
Tilsett gelatinen i lakseblandingen, rør godt hele tiden.
Ha til slutt i løken.
Fordel røren i porsjonsformer, dette er nok til 3-4 porsjonsformer.
Server gjerne til nybakte flatbrød og kokt egg.
Lykke til!!