Riskrem med jordbærsaus
Riskrem er typisk jul for meg. Vi har som tradisjon å alltid lage risgrøt til lunsj lille julaften, da lager vi så mye at det er ca 1/2 liter grøt til overs. Dette blir riskrem som vi har til dessert sammen med karamellpudding på julaften.
Vi har selvsagt mandel i både lille julaften, og i riskremen selveste julaften.
Til en stor porsjon riskrem bruker jeg:
1/2 liter usukret risgrøt
1/2 liter kremfløte
1 ss sukker
1 ts ekte vanilesukker
Saus:
400 gram frossne jordbær
50 gram sukker
Om du har tid, ikke bruk 5 eller 15 minutters grøtene, lag den «skikkelige» grøten som skal kokes i 45 minutter.
La grøten avkjøles helt.
Pisk fløten til myke topper, helst for hånd sammen med sukker og vaniljesukker.
Vend den piskede fløten i grøten, smak til, kanskje du liker den søtere enn hva jeg gjør.
Tin jordbærene, kjør dem sammen med sukkeret i en foodprocessor eller med stavmixer til jordbærene er helt most, smak til med evt mer sukker. Sett riskrem og saus kjølig til servering.
Denne er holdbar to, tre dager.
Lykke til!!
One Comment
Pingback: