Speltvafler
Hjemme hos oss kan vi lett gå lei den vanlige brødskiva til frokost. Da er det veldig godt å lage sunne vafler en gang i blant. Disse kan spises med god samvittighet til frokost så vel som lunsj.
Overrask noen du er glad i med nystekte vafler til frokost, eller unn deg selv en nydelig start på dagen.
For å lage 10 store vafler brukte jeg:
4 egg
2 1/2 dl sammalt spelt
2 1/2 dl siktet spelt
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1-2 ss sukker
3 dl kesam
3 dl lettmelk
25 gram smør
Bland alt det tørre foruten salt.
Pisk lett sammen egg og salt, tilsett halvparten av det tørre.
Ha i kesam, rør det raskt sammen, så tilsettes resten av det tørre.
Rør inn melk og smeltet smør.
La røren svelle 15-20 minutter.
Stek og server lune.
Pakk gjerne med deg et par i matboksen.
Lykke til!!