Halvgrove hamburgerbrød
Til en god burger hører det hjemme med gode hjemmebakte hamburgerbrød.
I tillegg til å være veldig gode, synes jeg, er de relativt sunne.
Til 12 hamburgerbrød brukte jeg:
4 dl hvetemel
4 dl fin sammalt hvete
20 gram fersk gjær
1/2 ts sukker
1 ts salt1 1/2 dl vann
3 1/2 dl melk
Bland sammen alt det tørre i kjøkkenmaskinen, og smuldre i gjæren.
Bland melk og vann og varm det opp til ca 30 grader og ha det i, spar 1/2-1 dl til senere i elteprosessen.
Elt det hele godt sammen et par minutter og spe så med resten av vann-melkeblandingen.
Når alt er blandet inn og du har en smidig deig setter du den til heving, hev til dobbel størrelse.
Mens deigen hever kan du lage hamburgere, oppskrift kommer.
Når deigen er ferdig hevet, har du den over melet bakebord og deler den i 12 emner, la emnene hvile 5-10 minutter, for å roe glutenet. Deretter ruller du boller og klemmer eller ruller dem til ca 2 cm tykkelse. La hamburgerbrødene heve videre i 30-45 minutter. Bruk en skarp kniv og lag et par snitt på hvert hamburgerbrød, strø over med litt grov sammalt hvete.
Stek dem på 225 grader i ca 15 minutter. Server sammen med saftige, hjemmelagde hamburgere. Lykke til.
3 Comments
Pingback:
Anne
Totalt 2 dl veske på åtte dl mel? Kan det ha sneket seg inn en trykkleif her? Min deig ble veldig tørr så jeg måtte tilsette en del ekstra vann.
Elin Rusnes Kvingedal
Oi, ser jeg må gå gjennom oppskriftene. Regnet på det og må i alle fall være 3,5 dl væske, har endret det i oppskriften nå.
Så burde jeg gjort om melmengde til gram, 1 dl mel er ca 80 gram. Skal prøvebake disse en dag og justere oppskriften. Tusen takk for tilbakemelding!
Lykke til!!