Lun potetsalat med feta og balsamico
Det er ikke veldig mye som minner om sommer enda, men vi må passe på å nyte de fine dagene vi får. Da er det greit med noen enkle og raske oppskrifter, så vi kan sitte ute i solen så mye som mulig når den kommer frem. Vi hadde fantastisk vær på hytta i helgen, vi plukket salat og jordbær fra egen hage, og nøt dagene. Mat måtte vi likevel ha, noe av det jeg lagde var en rask og enkel potetsalat til grillmaten.
Denne potetsalaten er så enkel at den ikke trenger oppskrift, men jeg skriver den likevel, så kan du variere den som du selv vil.
For lun potetsalat til fre personer brukte jeg:
10 småpoteter
5-6 reddik
1 vårløk
50 gram feta
1 ss balsamico
1/4 ts maldonsalt + litt til kokevannet
Vask og rens grønnsakene godt.
Del potetene i to eller fire alt etter hvor rustikk du ønsker det.
Kok potetene så vidt møre (de skal ikke falle fra hverandre), i lettsaltet vann.
Tøm av vannet og la de dampe av seg mens resten forberedes.
Skjær vårløken i ringer og reddiken i skiver eller båter, ha det over i et serveringsfat, tilsett de lune potetene og feta i biter, vend inn balsamico og strø over litt maldosalt.
Smak til og server straks til grillmaten.
Har du rester kan dette blandes i en vanlig salat dagen etter.
Lykke til!!