Vaniljecupcakes med sjokolade
I dag var jeg så heldig å få hjelpe søte Anna («mamma til Michelle») med dåpskakebordet. En av tingene fra kakebordet er disse vaniljecupcakesene med masse sjokolade.
Antall porsjoner: 20-24 cupcakes i «vanlig» størrelse.
Ingredienser:
- 3 egg
- 1 1/2 dl sukker
- 1 dl vaniljesaus + 1/2 dl til dypping
- 240 gram hvetemel, evt Toro lys kakemix om de skal være glutenfrie
- 1 1/2 ts bakepulver
- 1 1/2 ts vaniljesukker
- 150 gram smør (smeltet)
- 100 gram hvit sjokolade
- 100 gram lys sjokolade
Dersom du lager de glutenfrie, ta en titt her før du starter.
Vaniljesausen lager du best selv, oppskrift på det her.
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader.
Pass på at ingrediensene er romtemperert.
Smelt smøret.
Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett vaniljesaus.
Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker.
Tilsett det smeltede smøret.
Rør inn den hakkede sjokoladen.
Sett muffinsformer i muffinsbrett.
Fordel så røren i formene, ca 2/3 fulle.
Muffins/cupcakes i «vanlig» størrelse stekes i 20-22 minutter, små muffins stekes 12-15 minutter.
Ha klar 1/2 dl vaniljesaus, straks du har tatt cupcakesene ut av ovnen dypper du de forsiktig i vaniljesausen, sett til avkjøling.
Når de er avkjølt kan du lage toppingen. Jeg brukte halv oppskrift av hvit sjokoladekrem, server.
Lykke til!!
8 Comments
Ylva
Namm❤️
Stine
Hei!
Fikk sikkelig lyst til å lage disse cupcakesene, men ser det står tilsett melk i eggedosisen, jeg kan ikke se i oversikten over hva som skal være i at det skal være noe melk i.. Så hvor mye melk er det evt. som skal være i oppskriften?
Mulig det er bare jeg som er sliten i øynene etter en lang dag på jobb som ikke kan se hvor mye melk som skal være i . 😛
elin rusnes kvingedal
Hei Stine:)
Beklager, en skrivefeil fra min side, har ordnet det nå, skulle stå vaniljesaus.
Lykke til med bakingen!!
Stine
Hei igjen Elin 🙂 Det er så fort gjort å gjøre en slik feil, men måtte jo bare spørre siden jeg ikke fikk det til å stemme 🙂
elin rusnes kvingedal
Sant det 😉 Godt jeg har dere som kan hjelpe meg om det er feil i oppskriftene 🙂
Pingback:
ibh
Hei, disse ser så gode ut. kan de fryses? (uten topping såklart)
elin rusnes kvingedal
Hei. De kan fryses ja 😉