Bestemorkjeks
Hvert eneste år siden barna var små er dette de første julekakene jeg baker. De er enkle å lage, inneholder store mengder smør, ukjent og sjokolade, kan det bli bedre? Grunnen til at de heter bestemorkjeks hos oss er at dette er min svigermors oppskrift. Da jentene var små ville de alltid ha slike julekjeks bestemor laget, da ble navnet automatisk bestemorkjeks.
Oppskriften har blitt litt modifisert, dobbelt så mye sjokolade som i grunnoppskriften, det var det min svigerinne som startet med, dette ble så godt at vi fortsatte med det.
Som regel tredobler jeg oppskriften, en porsjon gir to brett.
Antall porsjoner: 18-20 kjeks
Ingredienser:
180 gram sukker
180 gram smør
200 gram hvetemel
200 gram lys kokesjokolade (i den opprinnelige oppskriften står det 100 gram)
100 gram mandler (kan sløyfes, ha i så fall i 50 gram mer hvetemel)
2 egg
2 strøkne ts bakepulver
Fremgangsmåte:
Pass på at alle ingredienser er romtempererte.
Sett ovnen på 200 grader.
Hakk sjokolade og mandler
Rør smør og sukker hvitt, bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Tilsett hvetemel og bakepulver.
Rør inn et egg om gangen.
Tilsett hakkede mandler og sjokolade. Bruk en liten spiseskje og legg topper av kjeksdeigen med litt mellomrom på bakepapirkledd stekebrett.
De trenger ikke å trykkes flate, siger ut i ovnen.
Stek kjeksene på 200 grader i 10-15 minutter, til de begynner å bli gyldne i kantene. Avkjøles på stekebrettet før de legges over på rist. Oppbevar kjeksene i tett kakeboks. Lykke til!
One Comment
Pingback: