Koteletter med ratatouille
Det er fort gjort å gå lei den tradisjonelle maten, og det kan være vanskelig å komme på nye ideer. Når jeg har laget koteletter, har jeg alltid servert det med poteter, kokte grønnsaker og brun saus. Denne gangen ville jeg ha noe annet, og noe som går raskt å lage. Valget falt da på stekte koteletter med ratatouille og ris. Oppskriften er inspirert av en oppskrift jeg fant fra Wenches kjøkken (gmn)
Jeg beregnet en kotelett per person.
For mat til fire personer brukte jeg
Kotelettene
4 nakkekoteletter
1 fedd hvitløk
Salt
Pepper
Timian
1/2 ss smør
1/2 ss olje
Ratatouille
2 ss olivenolje
1 løk
1 aubergine
3 fedd hvitløk
1 squash
2 paprika (forskjellig farge)
5 modne flådde tomater
1 boks hermetiske tomater
3/4 ts Provencesalt
2 laurbærblad
1/2 ts pepper
Ris til fire personer.
Ta kotelettene ut av kjøleskapet og la de tempereres mens du lager ratatouille.
Del auberginen opp i skiver.
Legg auberginen lagvis i et dørslag. Dryss med salt mellom hvert lag.
La den stå minimum 10 minutter, skyll av saltet. Dette gjør at bitterstoffer trekkes ut av auberginen. Skrell og skjær den i terninger.
Kutt resten av grønnsakene i passende biter.
Varm olje ved middels varme i ei gryte.
Tilsett grovhakket løk og la surre et par minutter, til den er blank.
Tilsett aubergine og hvitløk og la det surre videre enda et par minutter.
Ha over squash og paprika, rør om og la det steke videre til det begynner å bli mørt.
Ha i flådde og hermetiske hakkede tomater, laurbærblad, provencesalt og pepper.
Ha over lokk, senk temperaturen og la det hele trekke over lav-middels varme 20 minutter.
Sett så risen på kok, etter anvisning på pakken.
Mens ratatouillen godgjør seg, gni kotelettene inn med hvitløk.
Sett ovnen på 100 grader.
Brun kotelettene så i varm panne 2-3 min på hver side.
Dryss over salt, pepper og et par kvister timian.
Ha de over i ei ildfast form og la de hvile mens grønnsakene trekker ferdig.
Sett formen inn i ovnen fem minutter før servering.
Server, lykke til!
One Comment
Pingback: