Hvit sjokoladekrem
Denne sjokoladekremen bruker jeg ofte som grunnoppskrift for topping til cupcakes. Den er også veldig god å bruke som dik og til oppsmøring av kaker.
Man kan tilsette litt revet sitronskall og presset sitron, man kan også tilsette bringebær purè eller karamell. Bruk det som passer til kaken eller cupcakesene du har laget.
Antall porsjoner: Krem til minimum 36 store cupcakes, eller som dik og oppsmøring av to kaker på 20 cm.
Ingredienser:
- 400 gram smør
- 300 gram hvit sjokolade (jeg bruker Callebaut kuvertyrsjokolade)
- 4 ts ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
- 3-4 eggeplommer
- 6-700 gram melis
- (kan også tilsette saften fra blåbær, bringebær eller jordbær)
Fremgangsmåte:
Alle ingrediensene må være romtemperert.
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad, hvit sjokolade tåler ikke mye varme før den korner seg, så følg med.
Rør myknet smør hvitt i kjøkkenmaskin, tilsett 1/3 av melisen, ha så i sjokoladen litt og litt, rør den godt inn.
Spe med melis, tilsett vanilje og eggeplommer.
Rør kremen noen minutter i kjøkkenmaskinen.
Juster evt med mer melis eller eggeplommer.
Helt til slutt kan du tilsette karamell, sitronskall, sitronsaft, appelsin eller saft fra bær (dette gir også fin naturlig farge).
Lykke til!
5 Comments
Grethe
Hei, hvor kjøper du den hvite sjokoladen?
elin rusnes kvingedal
Jeg pleier å bruke Callebaut sjokolade fra Pals, men det går utmerket å bruke hvit kokesjokolade 😉
Jone
Hei! Egner denne kremen seg som fyll og oppsmøring på sukkerbunn?
elin rusnes kvingedal
Hei. Personlig bruker jeg den helst til cupcakes og sjokoladekaker. Bruker den også som dik og oppsmuring av sukkerbunn om det er stablekaker eller kaker som skal ha en del pynt. Lykke til med bakingen!!
Pingback: