Havrekjeks med masse sjokolade
I dag er det fredag og helg. Da er det lov å lage noe godt. Jeg anbefaler å prøve disse deilige havrekjeksene med masse sjokolade. På grunn av havren er de jo egentlig ganske sunne….eller?? Kan i alle fall spise en…eller tre nå til helgen.
Denne oppskriften ble til da min eldste datter Camilla og jeg hadde veldig lyst på noe godt. Lette gjennom skapene. Vi kom frem til at vi skulle komponere en god og litt sunnere kjeks oppskrift. I den orginale oppskriften brukte vi 50 gram grov sammalt hvete, men her har jeg byttet det ut med hvetemel, ble litt mykere uten sammalt hvete.
Til 15-20 store kjeks brukte vi
175 gram smør (mykt, romtemperert)
100 gram brunt sukker
100 gram hvitt sukker
1 egg, romtemperert
200 gram hvetemel
200 gram havregryn
150 gram hakkede nøtter (jeg brukte hasselnøtter)
200 gram hakket sjokolade (jeg bruker både hvit og mørk, tar det jeg har)
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 1/2 ts ekte vaniljesukker
1 1/2 ts vanilje ekstrakt
Sett ovnen på 190 grader. Finn frem alle ingrediensene. Smør og egg må være romtemperert.
Rør smør og sukker luftig. Rør så inn egget og vanilje ekstrakt.. Ha over alt det tørre og vend det inn. Form 15-20 boller og trykk dem ut til ca 1 cm tykkelse på en bakepapirkledd stekeplate. Ha litt avstand mellom kjeksene. Stekes i 15-18 minutter. De skal ha litt farge rundt kanten, men fremdeles være litt myke.
Avkjøl kjeksene helt på bakebrettet, de er for myke når de er nystekt. Ha dem så over i ei kakeboks, de holder seg et par dager, men forsvinner som regel samme dag de er laget 😉
Server med en god kopp kaffe. Lykke til.