Sukkerpasta
Sukkerpasta, eller fondant som det og kalles til overtrekk kan fint lages selv. Et veldig bra alternativ til marsipan. Det krever litt øvelse å få til riktig konsistens og tykkelse, men er veldig enkel å jobbe med når man får det til.
Jeg har sett på forskjellige oppskrifter på nett og deretter kommet frem til min egen variant. Den er god å jobbe med og lett å rulle ut.
For å trekke tre kaker str 25, 20 og 15 cm brukte jeg
8 plater gelatin
50 gram vann
350 gram flytende glukose, kan og bruke lys eller hvit sirup
60 gram flott matfett
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss cmc eller Gum-Tex (fås i velassorterte kakeutstyrs butikker)
1700 gram melis
Del gelatinplatene i mindre biter og ha i ei skål. Ha over kaldt vann og la gelatinplatene bli myke, 5-10 minutter. Når gelatinplatene er myke varmer du det hele i vannbad til gelatinen smelter.
Når gelatinen er smeltet rører du inn glukose. Deretter Flott matfett og litt vaniljeekstrakt.
Bland det godt sammen til alt er oppløst.
Ha 1000 gram melis og 1 ss cmc i kjøkkenmaskinen, hell over gelatin- og glukoseblandingen og rør det godt sammen. Spe med mer melis til du har en smidig masse. Den må ikke være for tørr.
La maskinen gå noen minutter. Du skal kunne forme en liten kule med massen når den er ferdig.
Pakk den godt inn i plast, jeg bruker dobbelt lag.
La den hvile minimum 12 timer. Kna den godt før bruk, hvis ikke kan den lett revne.
Så kan kaken trekkes. Lykke til 😉