Pinnebrød
4 dl hvetemel
4 dl fin sammalt hvete
4 strøkne ts bakepulver
1 1/2 ts salt
2 ts sukker
1 dl nøytral olje
3 dl melk
Rør sammen alt det tørre. Tilsett væsken. Rør det godt sammen. Her er det ikke nødvendig med kjøkkenmaskin. Kna deigen godt med hendene, til den er smidig.
Jeg delte deigen i to deler, i den ene tilsatte jeg provance krydder. Den andre tok jeg med som den var, men pakket med sukker og kanel.
Grillingen: surr litt av deigen (med provance krydder) rundt ei pølse tredd på pinne og grill over bål. Når er det tid for dessert. Ta av litt av den andre deigen, kna inn litt kanel og sukker. Surr deigen rundt pinnen og dryss på enda litt mer kanel og sukker. Grill over bålet, vips så har du kanelsnurr.
Den eneste feilen jeg gjorde med oppskriften i påsken, var å lage for lite. Neste gang dobler jeg oppskriften. Nå skal det sies at vi var 15 stk som skulle ha pinnebrød.
One Comment
Bjarte Kvingedal
Dette var kjempe kos