Trøffelkrem med melkesjokolade
Utrolig enkelt og utrolig godt! To ingredienser og vips så har du kanskje verdens beste krem. Kan brukes i konfekt, som dik og oppsmøring av kaker, cupcaketopping eller som kakefyll.
Masse sjokolade går med til denne kremen.
Man kan nok også bruke denne som ganache, men da ville jeg tilsatt 50-100 gram sjokolade.
Til en porsjon bruker jeg
400 gram melkesjokolade
1 liten fløte (3 dl)
Brekk sjokoladen i biter og ha i ei stålbolle. Varm fløten til kokepunktet og hell den varme fløten over sjokoladen. La det stå et minutt og to før du rører. Rør så forsiktig med en slikkepott til all sjokoladen er oppløst. Pass på å få med alt fra bunn av skåla. La den stå minimum 2-3 timer i kjøleskap før den piskes opp. Lykke til.
5 Comments
Pingback:
Julie
Hei, kremen er veldig flytende. Den har stått i kjøleskapet i 3 timer. Hvorfor?
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Julie.
Denne skal piskes opp når den er avkjølt. Dersom du ikke vil piske den opp lar du den stå noen timer til, da blir den fast nok til å ha i sprøytepose. Ikke rør noe særlig i den mens den avkjøles. Dersom kremen blir for hard kan den stå på kjøkkenbenken en times tid til den mykner litt igjen.
Lykke til!!
Anne Sofie Kvamme
Kan kremen fryses med godt resultat som topping på ei sjokoladekake?
Elin Rusnes Kvingedal
Når den er på sjokoladekake er det null problem å fryse😃