Oppskrifter

Fylt sopp

IMG_8664
Fylt sopp er et supert alternativ til kjøttretter. Kan serveres med samme tilbehør man har til kjøtt og fisk. Man kan også bruke soppen som et tilbehør til kjøtt dersom man ikke vil ha vegetarmat.Som tapasrett fungerer den også utmerket da den passer til masse forskjellig.

For fire-fem fylte sopp brukte jeg
1/4 squash
1/4 paprika
2 fedd hvitløk
1 dl fløte
en god neve revet parmesan
Salt
saft av 1/4 sitron
4-5 store sopp (aroma/portebello/sjampinjong), bruk stilk og innmat til fyllet

Rens soppen. Jeg brukte sjampinjong. Ta bort stilken og grav ut innmaten med en skje. Ikke grav ut for mye, det bør ikke komme hull i soppen. Sjær bort nederste enden på stilken og hakk opp resten, hakk også opp innmaten. Finhakk alle grønnsakene. Ha sopp og grønnsaker i ei stekepanne sammen med litt olje og stek på middels varme til de er myke.
IMG_8654

Ha over fløte og revet parmesan. La det koke litt inn. Spe eventuelt med mer fløte. Smak til med sitron, salt og pepper, evt mer parmesan.
IMG_8655

Fyll soppen, riv over litt revet parmesan og stek i 15 minutter, eller til de er gyldne på toppen. Her har jeg servert dem med potetsalat og frisk salat.
IMG_8663 IMG_8666

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *