Bløtkake uten melk og egg
For et par måneder siden fikk spørsmål om å lage bløtkake med multekrem uten egg og melk til dåp. Jeg som elsker slike utfordringer kunne ikke annet enn å si ja 😉
Jeg prøvde først å lage «sukkerbrød bunnen» med egge erstatning og ellers de ingrediensene jeg pleier å bruke, den ble ikke god. Da måtte jeg søke på nett og fant en oppskrift på food.com. Det er en vaniljebunn, og den ble ganske god.
Oppskriften holder til ei kake på 25 cm, den kan deles i to lag. Ønsker du høyere kake bør du steke i to omganger. Jeg komponerte en eggefri mandelbunn som jeg hadde som første lag, da ble det tre lag kake og to lag fyll 😉 Den finner du oppskrift på her.
Her er oppskriften jeg brukte, omregnet til norske mål:
- 3 1/2 dl hvetemel, kan også bruke glutenfritt
- 2 1/4 dl sukker
- 3/4 dl nøytral olje
- 2 1/4 dl vann
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts ekte vanilje
- 1 ss appelsinjuice
Fyll:
- 1 liter Condito whipping eller annen melkefri fløte som kan piskes
- Ca 200 gram frosne eller ferske multer
- Noen ss sukker eller melis
- 2 ts ekte vaniljesukker
Sett ovnen på 180 grader over og undervarme.
Kle en 25 cm kakeform med bakepapir.
Bland alt det tørre i ei stor rørebolle.
I ei annen bolle, rør sammen olje, juice og vann.
Bland væsken med de tørre ingrediensene, rør godt et par minutter.
Ha røren i kakeforma og stek i ca 40 minutter.
La kaken avkjøles 5-10 minutter i forma før den hvelves ut og avkjøles helt.
Når den er avkjølt kan den deles i to, her er det greit å bruke kakesag, evt en god kniv.
Tin multene. Pisk opp Condito whipping med sukker/melis. Ikke pisk den for stiv! Ta av halvparten, dette skal brukes til dik og rundt kaka. Resten av kremen blandes med multer, smak deg frem, noen liker masse andre mindre multer. Smak deg også frem med sukker, evt melis.
Ha den rene kremen i en sprøytepose. Sprøyt ut en dik rundt mandelbunnen og fyll med multekrem. Ha over et lag vaniljebunn og gjenta prosessen med dik og krem. Ha over den siste vaniljebunnen og smør opp kaka med resten av den rene kremen.
Nå kan kaka pyntes som du ønsker.
Lykke til!!
6 Comments
Tove Bjørseth
Har du prøvd å fryse bunnen før du pynter den?
elin rusnes kvingedal
Hei Tove.
Det har jeg ikke prøvd nei, men regner ikke med at det er problem å fryse den.
Lykke til med baking
Tove Bjørseth
Ble ikke vellykket, luktet brent sukker under stekinga. Ble som en liten pyramide. Hva gjør jeg feil? Brukte du Mixmaster da du blanda d sammen? Eller bare rørte du tresleiv? Stekte du den lavt i ovnen eller imidten?
elin rusnes kvingedal
Det var dumt. Jeg steker den nederst i ovnen. Alle ovner er ulike, så kan hende du må steke den på lavere temperatur. Jeg rørte sammen for hånd, med slikkepott her. Håper du får det til neste gang. Lykke til!!
Tove Bjørseth
Jeg prøvde en gang til, og denne gang gikk d bra. Nå gleder jeg meg til å fylle og pynte den. Var ønske om romkake..
elin rusnes kvingedal
Så bra, håper den faller i smak 😉