Babymat med leverpostei
Å lage babymat selv går unna på en fei. Man kan lage mat for hele uka på under 30 minutter. Jeg var så heldig å få «låne» et av de fantastiske tantebarna mine, Helle på 9 mnd. Mens hun hadde sin første lur lagde jeg middagsmat for fire dager til henne. Det var stor suksess. Å doble oppskriften går kjempe fint, ekstratiden er kun tiden man bruker på å hakke grønnsakene.
For å lage 4-6 porsjoner middag brukte jeg
1 stor potet
1 persillerot
1 gulrot
1 neve blomkål
Litt grønne, frosne erter
1 ss smør, kan sløyfes
1 liten porsjonspakke leverpostei (1-2 ss)
Skrell grønnsakene og kutt i mindre biter. Potetene trenger kortere koketid enn det andre, så ha de i litt større biter.
Ha grønnsakene, ikke ertene i ei gryte og ha over vann til det så vidt dekker. Kok opp og la det koke 10-15 minutter, til grønnsakene er møre. Tilsett ertene de siste 3-4 minuttene.
Dersom det er mye kokevann igjen, hell litt av, men ta vare på det. Mos grønnsakene godt med en potetmoser og spe evt med mer av kokevannet til ønsket konsistens. Ha i ei ss smør og leverpostei. Rør godt og avkjøl gryten raskt i vannbad.
Ha maten over på glass og frys de du ikke skal bruke samme dag. Jeg fikk nok til fire middager, dette varierer jo litt fra barn til barn.