Oppskrifter,  Salater,  Vegetar

Waldorfsalat

Waldorfsalat passer perfekt å ha på koldtbordet. Det er super enkelt å lage selv og passer perfekt sammen med okse- og svinestek, kylling og kalkun. Den består av frukt, grønnsaker og nøtter, som regel med en majones og krem blanding.

Det er mange varianter av waldorfsalat, men forskjellene er ikke veldig store.

Her er min versjon av waldorfsalat

  • 100 gram hodekål
  • 1 eple
  • 1 appelsin eller to klementiner
  • 3-4 stilker selleri
  • En stor neve druer
  • En liten neve valnøtter
  • 2 dl majones
  • 2 dl kremfløte

Majones

  • 1 egg
  • 2-3 dråper hvitvinseddik
  • En klype salt
  • 2 1/2 dl nøytral olje (raps)
  • Evt litt presset sitron

Start med å skjære ut fileter fra appelsin eller klementin. Her fikk jeg minstejenta på 13 til å hjelpe meg. Ha filetene i en arbeidsbolle, press over saften av det som sitter igjen. Skjær eple, selleri og kål i fine biter og bland sammen med appelsinen. Del druene i fire og ha over.

Lag majones. Alle ingrediensene må være romtempererte.
Knekk egget i et litermål el. Ha over salt og noen dråper hvitvinseddikk. Kjør det hele sammen med stavmixer og spe gradvis med olje i en tynn stråle. Du ser at den tykner etter hvert. Smak til med mer salt og evt litt presset sitron.

Pisk kremen, jeg pisker for hånd. Den skal akkurat være stiv.

Bland like deler majones og fløte i frukt og grønnsakblandingen. Vend forsiktig inn. Vend også inn valnøtter. Jeg pleier å knuse nøttene litt i hånda. Dekk med plast og la det stå i kjøleskap til servering. Denne holder seg like god opp til tre dager. Når den skal serveres, ha den over i ei serveringsskål og pynt med druer og valnøtter. Server den gjerne med en herlig oksestek. Lykke til!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *