Vaniljekake
Hva med å prøve denne herlige vaniljekaken? Oppskriften har jeg funnet på en nettside for mange år siden. Er en veldig god og saftig kake som blir høy og flott.
Antall porsjoner: Ei høy kake på 25 cm, 15-25 personer, alt etter hvor kakeglade dere er.
Ingredienser:
- 230 gram smør
- 600 gram sukker
- 230 gram eggehviter (ca 7 mellomstore egg)
- 2 1/4 ts bakepulver
- 1 ss ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
- 450 gram hvetemel
- 3 1/2 dl melk
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader, over og undervarme.
Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte.
Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en arbeidsbolle.
Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ei og ei eggehvite.
Når all eggehviten er pisket inn tilsettes halvparten av melblandingen, så halvparten av melken i en tynn stråle. Dersom melken er for kald eller tilsettes for raskt vil røren skille seg så vær litt forsiktig.
Ha i resten av melblandingen så resten av melken.
Kle ei 25 cm form med bakepapir, kle et par cm over kanten (mine kakeformer er 7,5cm høye), og hell røren oppi. Stek ca 1 time. Her har jeg laget dobbel oppskrift og fylt i tre former str 25, 20 og 15 cm Steketiden blir da noe annerledes. Ta en titt her.
Hvelv kaken og avkjøl.
Lykke til!!
11 Comments
Pingback:
Tor Ivar
Kosn klare du å blanda sukkeret med smøret og tilsetta halvparten av melet ette du har blanda alt det tørre sammen ?????
«Bland sammen alt det tørre i en arbeidsbolle.
Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ei og ei eggehvite.
Når all eggehviten er pisket inn tilsettes halvparten av melblandingen, så halvparten av melken i en tynn stråle. Dersom melken er for kald eller tilsettes for raskt vil røren skille seg. Ha i resten av melblandingen så resten av melken.»
elin rusnes kvingedal
Hei Tor Ivar.
Beklager sent svar.
Ser at det kan virke utydelig ja. Jeg har endret teksten i oppskriften nå. Takk for tilbakemelding.
Håper det ser mer forståelig ut nå.
Lykke til med bakingen!!
Susan heede
Hei.. Funker denne like bra i en firkantet form?
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Susan 🙂
Den fungerer også i firkantet form ja, men da bør du gå ned en størrelse på formen siden firkanta former rommer mer enn runde 😉
Lykke til med bakingen!!
Line Kristiansen
Hei! Hvilke former er det du har brukt? Takk for fin oppskrift og tutorial Mvh Line
Elin Rusnes Kvingedal
Hei.
Jeg har brukt Invicta former i størrelsene 25, 20 og 15 cm.
Aina
Kan jeg bruke vaniljekaken som sukkerbrød?! Og ha jordbær og vaniljekrem/krem som fyll?!
Kan jeg spørre hva du smører rundt kaka før marsipanen?! Krem?! Icing?!
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Aina.
Beklager sent svar. Den kan brukes med damme fyll som til sukkerbrød, men konsistensen er en helt annen og den er mye tyngre så det er viktig å bruke dik rundt kanten så fyllet ikke blir presset ut. Jeg pleier å bruke trøffelkrem som dik og oppsmuring.
Ta en titt her for forslag til fyll og dik på denne kaka http://www.kjoekkenmagi.no/trinn-for-trinn-stablekake/
Lykke til med baking 🙂
Therese Sellevold
Hvor har du fått kjøpt formene dine ? har lett over alt på nettet og finner ikke 25 forme med høy kant ?
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Therese. Beklager at jeg ikke har svart deg før.
Formene kjøper jeg fra squires kitchen, det er de beste formene jeg har prøvd. De er helstøpte, typen jeg bruker heter Invicta.
Lykke til med bakingen!!