Oppskrifter

Vaniljekake

Hva med å prøve denne herlige vaniljekaken? Oppskriften har jeg funnet på en nettside for mange år siden. Er en veldig god og saftig kake som blir høy og flott.

Antall porsjoner: Ei høy kake på 25 cm, 15-25 personer, alt etter hvor kakeglade dere er.

Ingredienser:

  • 230 gram smør
  • 600 gram sukker
  • 230 gram eggehviter (ca 7 mellomstore egg)
  • 2 1/4 ts bakepulver
  • 1 ss ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
  • 450 gram hvetemel
  • 3 1/2 dl melk

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader, over og undervarme.
Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte.
Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en arbeidsbolle.
Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ei og ei eggehvite.
Når all eggehviten er pisket inn tilsettes halvparten av melblandingen, så halvparten av melken i en tynn stråle. Dersom melken er for kald eller tilsettes for raskt vil røren skille seg så vær litt forsiktig.
Ha i resten av melblandingen så resten av melken.

Kle ei 25 cm form med bakepapir, kle et par cm over kanten (mine kakeformer er 7,5cm høye), og hell røren oppi. Stek ca 1 time. Her har jeg laget dobbel oppskrift og fylt i tre former str 25, 20 og 15 cm Steketiden blir da noe annerledes. Ta en titt her.

Hvelv kaken og avkjøl.

Lykke til!!

11 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *