• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Vaniljeis med multer og et hint av cognac

On 6. januar 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

Hjemmelaget vanilje- og multeis servert med lune multer og knasende sprø havreflarn, nydelig dessert etter en god middag. I isen har jeg tilsatt litt multer som er flambert i cognac.

Antall porsjoner: Ca en liter is

Ingredienser:

  • 3 1/2 dl melk
  • 1 1/2 dl fløte
  • 150 gram sukker
  • 4 eggeplommer
  • 1 vaniljestang av god kvalitet
  • 100 gram multer
  • 2-3 ss cognac

Fremgangsmåte:

Ha melk og fløte i en gryte.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha frøene sammen med vaniljestangen over i gryten.
Kok så vidt opp under lokk, ta gryten til side.
La det hele trekke i 20 minutter (under lokk).
Mens fløtemelken står kan multene forberedes, jeg brukte frossne multer.
Varm multene i ei gryte, de skal ikke koke, tilsett cognac og tenn på, vær forsiktig. Skru av varmen og avkjøl.

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett melkeblandingen i eggedosisen under omrøring.

Ha blandingen tilbake i gryta.
Varm det hele opp til ca 80 grader under omrøring til den tykner noe.
Sil over i ei bolle og avkjøl.

Når blandingen er kald has den i en iskremmaskin, tilsett multene og kjør til den er ferdig.

Ha iskremen over i en egnet boks og sett i fryseren. Sett den i kjøleskap 30 minutter før servering, da får den helt riktig, silkemyk konsistens.
Server med lune multer og havreflarn.

Lykke til!!

Tags: adventskalender, dessert, is

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022