Glutenfritt,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter,  Vegetar

Tacogryte vegetar

Tacogryte er den perfekte kosematen. Alt lages i ei stor gryte, og maten nytes med godt tilbehør. Dette er min vegetarversjon av tacogryte. Det går veldig raskt å lage. Klarer det som regel fint på 30 minutter.

For tacogryte til to personer bruker jeg

1/4 paprika
1 løk
1 fedd hvitløk
1/2 chili
5 cherrytomater
1/2-1 boks tomatbønner
1 boks hakkede hermetiske tomater
3-5 ss hjemmelaget tacokrydder
2 ss tomatpurè
Salt
Pepper
Evt litt sukker
1 dl ris

Tilbehør
Salat
Rømme
Guacamole
Nachos eller tortilla chips

Finhakk hvitløk og chili. Skjær løk, paprika og cherrytomater i biter.

Fres hvitløk og chili over middels varme 1/2 minutt. Tilsett tacokrydder og tomatpurè og rørestek i ytterligere 1/2 minutt. Tilsett så løk og paprika og stek til løken er blank.

Ha over hermetiske tomater og cherrytomater. La det hele få et oppkok. La det småkoke mens du tilbereder risen etter anvisning på pakken. Imens kan tomatbønnene skylles, laken skal ikke være med i denne retten. Nå er også tiden inne for å lage guacamole.

Når så risen er ferdig kan den tilsettes gryta. Ta litt om gangen, ikke sikkert du trenger alt. Ha over bønnene og la de bli gjennomvarme. Smak til med salt, pepper og evt sukker. Server.
Lykke til!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *