Sukkerbrød
Sukkerbrød er ikke vanskelig å lage. Det som er viktig er å følge oppskriften nøye og ta seg tid til å vente på at eggene skal piskes og vende mel forsiktig inn. Jeg har alltid brukt min mors oppskrift, den blir alltid luftig og saftig.
4 egg (mellomstore, ca 60 gram per stk)
2 dl sukker (ca 160 gram)
1 dl hvetemel (ca 60 gram)
1 dl potetmel (ca 80 gram)
1 ts bakepulver
Skill eggene, ha hvitene i kjøkkenmaskinen og pisk dem stive (du skal kunne snu bollen over hodet). Tilsett så gradvis sukkeret. Bruk et par minutter på dette.
Ta kaken ut av ovnen og snu den opp ned på et bakebrett med bakepapir. Avkjøl.
Eggehvitene piskes stive.
Pisk til du har en luftig og stiv marengs.
Ha i ei eggeplomme om gangen, rør raskt inn.
Sikt inn mel, vend forsiktig inn og ha røren i kakeform. Stek på nederste rille 175 grader i 35-40 minutter.
Kaken er klar til å fylles og pyntes.
Lykke til!!
One Comment
Pingback: