Oppskrifter

Sukkerbrød

Sukkerbrød er ikke vanskelig å lage. Det som er viktig er å følge oppskriften nøye og ta seg tid til å vente på at eggene skal piskes og vende mel forsiktig inn. Jeg har alltid brukt min mors oppskrift, den blir alltid luftig og saftig.


Før du starter, sjekk at du har alle ingrediensene og pass på at eggene er romtemperert.

Følger du rådene kan jeg nesten garantere perfekt resultat, og om det ikke går første gang, ikke gi deg. Temperatur og steketid kan variere fra ovn til ovn, så prøv deg frem.

Til en kake på 25 cm bruker jeg:
4 egg (mellomstore, ca 60 gram per stk)
2 dl sukker (ca 160 gram)
1 dl hvetemel (ca 60 gram)
1 dl potetmel (ca 80 gram)
1 ts bakepulver

Sett ovnen på 175 grader, over og undervarme. Kle en 25-26 cm form med bakepapir.
Skill eggene, ha hvitene i kjøkkenmaskinen og pisk dem stive (du skal kunne snu bollen over hodet). Tilsett så gradvis sukkeret. Bruk et par minutter på dette.

Når du har en luftig, stiv marengs (skal også nå kunne snu bollen over hodet), tilsetter du ei eggeplomme om gangen, bland dem raskt inn og skru av maskinen. Sikt inn mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn. Ha røren over i kakeformen, stek på nederste rille i 35-40 minutter. Ikke lukk opp ovnsdøra før den er ferdig. Du ser om den er ferdig ved at den begynner å slippe kanten av kakeforma. Sjekk for sikkerhets skyld med en kakenål eller grillspyd. Er kakenålen tørr, er kaken ferdig.
Ta kaken ut av ovnen og snu den opp ned på et bakebrett med bakepapir. Avkjøl.

Eggehvitene piskes stive.

Tilsett sukker gradvis.


Pisk til du har en luftig og stiv marengs.

Ha i ei eggeplomme om gangen, rør raskt inn.

Sikt inn mel, vend forsiktig inn og ha røren i kakeform. Stek på nederste rille 175 grader i 35-40 minutter.

Kaken er klar til å fylles og pyntes.
Lykke til!!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *