Hva med å prøve en herlig, enkel og kjøttfri middag i dag? Stekt ris med grønnsaker er både næringsrikt og godt. Proteinen får man fra eggene. Retten er også vegetar, for dem som spiser egg.
Min mellomste datter er lakto- ovo vegetarianer, dvs at hun spiser egg og meieriprodukter. Dette er god mat for henne, og når man spiser både egg og meieriprodukter er det ingen problem å få i seg nok protein.
Denne retten bør nok dobles for at det skal være nok til en familie på fire-fem.
For to store porsjoner stekt ris med grønnsaker brukte jeg En porsjon basmatiris (ca 2 dl tørr ris) 1 gulrot 1 rødløk 6 minimais (jeg brukte hermetiske) 1 fedd hvitløk, kan sløyfes 100 gram grønne, frosne erter 2 egg Salt og pepper
Kok ris etter anvisningen på pakken. Mens risen koker, skjær gulrøttene i terninger, løken i skiver. Skjær maisen i tre biter. Finhakk hvitløk. Fres grønnsakene (ikke ertene, de skal tilsettes senere) i litt olje til de er myke og blanke.
Når grønnsakene begynner å bli møre, tilsett risen, så ertene. Smak til med salt og pepper. Rør sammen to egg i ei bolle, ha de over grønnsak- og risblandingen. Rør alt forsiktig sammen.
Så snart eggene har stivnet, er det klart til servering. Lykke til!!
Legg igjen en kommentar