Reklame, innlegget inneholder sponsede produkter og reklamelenker.
Pizza er en av mine favoritter, når den bakes i steinovn blir smaken fantastisk. Nå regner jeg med at de aller fleste ikke er i besittelse av pizzaovn, det går utmerket å lage den i vanlig ovn på høy varme. Men en rik og god, enkel tomatsaus, gode oster og pølser blir pizzaen god uansett. Her får du min oppskrift på en enkel, nydelig, tynn og sprø bunn og denne rike tomatsausen som er rask å lage, samt fremgangsmåten jeg bruker på pizzaovnen.
Dette er en enkel måte å lage steinovnsbakt pizza på. Jeg bruker noen ganger en litt annen type pizzadeig som er veldig elastisk, men den tar mye lenger tid derfor velger jeg å dele en enkel versjon denne gang.
Når jeg lager pizza hjemme har jeg ovnen på 250 grader varmluft, du kan også gå til innkjøp av pizzastein til å ha i ovn eller grill for å få tilnærmet samme effekt som pizzaovn. Jeg gleder med likevel stort når vi skal til hytta og få «skikkelig god» pizza.
Her har jeg laget pizzasaus med fantastiske produkter fra Oliviers & co Kvadrat, gode oster og pølser fra A.Idsøe. Denne gang brukte jeg mozzarella, talleggio, en nydelig spicy pølse og en med fenikkel fra A.Idsøe.
For fire porsjonspizza brukte jeg:
Pizzadeig:
500 gram tipo 00 pizzamel, pluss ekstra for utbaking
3-3 1/2 dl vann
10 gram gjær
10 gram salt
1 ts sukker
3-4 ss olivenolje
Litt durumhvete for pizzaspaden (kan evt bruke semuliegryn).
Saus:
Litt god olivenolje
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
10 gode, små cherrytomater
1 ss tomatpuré, jeg brukte en god fra Oliviers
2 ss soltørka tomater, jeg brukte disse
Urtesalt etter smak, jeg brukte dette
Evt litt sukker, dette brukte ikke jeg da jeg hadde søte, gode tomater.
Fremgangsmåte:
Ha mel, sukker og salt til pizzadeigen i ei stor bakebolle.
Mål opp vann, det er best å bruke kaldt vann og la deigen få noen timer heving, har du dårligere tid, bruk vann som holder ca 20-25 grader.
Ikke fall for fristelsen å øke mengden gjær.
Rør gjæren ut i 1 dl av vannet, ha over melblandingen, tilsett mesteparten av det resterende vannet og rør den raskt sammen for hånd.
Tilsett vann til deigen har passe konsistens, den skal ikke være for fast.
Har du brukt lunkent vann, elt deigen ca fem til ti minutter for hånd før den settes til heving. Har du kaldt vann og god tid, rør den bare raskt sammen. Vend inn olivenolje og sett til heving.
Jeg pleier etter et par timer å forme små boller, ca 200 gram per bolle, og sette til heving ytterligere et par timer. Her må du nesten bare prøve deg frem og finne den metoden som passer best for deg, både når det gjelder hevetid og temperatur på vannet.
Mens deigen hever kan sausen lages og pizzatoppingen forberedes.
Saus:
Surr løk og hvitløk i litt olivenolje.
Ha over tomatpuré og la surre over middels varme 1/2 minutt. Ha over tomater, både ferske og soltørkede og la surre på lav varme 5 min.
Smak til med urtesalt og evt litt sukker.
Kjør i blender eller med stavmixer.
Trykk ut porsjonspizza, ha på tomatsaus, ost og valgt pizzatopping.
Skal den stekes i pizzaovn må den has på pizzaspade med litt durumhvete så den ikke henger fast før du har over tomatsaus og pizzatopping. Sjekk underveis at den ikke henger fast i spaden, ha evt på mer durumhvete
Skal den stekes på vanlig måte i ovn trykkes den ut på bakepapir.
Stek på 250 grader varmluft om du bruker vanlig ovn, bruker du pizzasten, følg bruksanvisningen som fulgte med denne.
For de spesielt interresserte forklarer jeg nå hvordan jeg fyrer opp pizzaovnen og steker pizza i denne. Det er selvsagt mange ulike teorier om hva som er riktig metode, dette er måten jeg gjør det på, og det fungerer alltid utmerket for meg.
M | T | O | T | F | L | S |
---|---|---|---|---|---|---|
« mar | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Bruker du fersk gjær?
Hei.
Ja, jeg pleier nesten alltid å bruke fersk gjær, men bare prøv deg frem og gjør det som fungerer best for deg.
Lykke til!!