Oppskrifter

Solskinnsboller

Bedre anledning enn at det faktisk bare er en helt vanlig tirsdag kan man vel ikke få for å bake noe ekstra godt? Solskinnsboller er en stor favoritt hos oss, det er godt mannen min vet at det ikke var i dag jeg lagde disse, da hadde han kanskje tatt turen hjem i lunsjen for å snike med seg noen haha (kanskje jeg baker noen likevel…)

Kutt ut vaniljekremen om du vil ha vanlige kanelboller.

For ca 30-35 stk brukte jeg:
En porsjon bolledeig:
1 kg hvetemel
25 gram fersk søtgjær
150 gram sukker
1 ts salt (10 gram)
6 dl melk (25 grader)
1 egg
150 gram meierismør -romtemperert

1 egg til pensling

Vaniljekrem av seks eggeplommer:
6 eggeplommer
6 ss maizena
6 dl melk
1/2 dl fløte
75 gram sukker
1 vaniljestang

Kanelfyll:
150 gram smør
50 gram sukker
2 ss kanel
2 ss mandelmel

Melisglasur:
Litt eggehvite
Melis
Sitronsaft

Fremgangsmåte på bolledeigen finner du her.
Fremgangsmåte på vaniljekrem finner du her.

Lag bolledeigen og la den heve til dobbel størrelse. Mens deigen hever lages vaniljekremen.
Ha den ferdig hevede deigen over på lett melet bakebord og del i to emner, rundvrikk disse til to store boller og legg over et klede. La deigen hvile noen minutter så glutenet får roet seg.

Rull så ut et av emnene til ca 1 cm tykkelse. Rør sammen kanelfyllet og smør halvparten ut på leiven. Rull sammen fra den ene langsiden og del i ca 15 skiver. Legg over på bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med det andre deigemnet.

Bruk fingrene til å lage grop midt i bollene, ikke lag hull helt gjennom.
Ha den avkjølte vaniljekremen i en sprøytepose og fyll i gropene. Det skal være litt mye vaniljekrem i da den synker litt sammen under steking.

Hev så bollene til dobbel størrelse, pensle lett med sammenvispet egg og stek ved 220 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl på rist. Rør sammen melisglasur og sprøyt over bollene.
Husk å gjemme bort noen boller så de ikke blir spist opp med det samme. Nyt, lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *