• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Smultringer -adventskalender luke 9

On 9. desember 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

En av julekakene jeg ikke baker så ofte er smultringer, hvorfor? Jeg vet egentlig ikke, det er jo utrolig godt. I år har jeg derimot laget en god porsjon, de kan fint fryses ned for så å tines i ovn like før servering.

Jeg trodde oppskriften var min mors, da jeg hadde skrevet den ned i oppskriftsboken min for 10-15 år siden. Det viste seg at hun har en helt annen oppskrift, så hvor denne kommer fra er jeg usikker på.

Når vi steker i smult er det viktig å passe på temperaturen nøye, samt å ha lokket tilgjengelig om det skal ta fyr. Aldri bruk vann til å slukke med om det tar fyr. Sett på lokket og trekk gryta bort fra varmen. Dette har heldigvis aldri skjedd meg. Bruk gjerne et termometer for å sjekke temperaturen mens du steker dem.

For ca 40 smultringer, og like mange små smultboller brukte jeg:
2 egg
280 gram sukker
1 dl kremfløte
2 dl seterrømme
1 ts hornsalt
1 1/2 ts kardemomme
5 dl hvetemel
1 1/2 kg smult

Pisk egg og sukker til eggedosis, gjerne i kjøkkenmaskin.
Pisk kremfløten til myke topper.
Vend kremfløte og rømme inn i eggedosisen, ikke bruk kjøkkenmaskin her.
Bland sammen alt det tørre, rør det lett inn for hånd i egg og fløteblandingen.
Sett deigen kaldt over natten.

Smelt smult i ei vid, tykkbunnet gryte.
Ha mel på bakebordet og kjevle deigen ut til ca 1 cm tykkelse, er den for bløt bretter du inn mer mel.
Trykk ut smultringer, her kan du gjerne bruke en smultringutstikker som fås for et par tiere i kjøkkenutstyrs butikker. «Hullene» kan du ta vare på og lage smultboller av dem.
Når smulten har nådd 180 grader stekes smultringene, snu dem etter 1-2 minutter og stek like lenge på den siden. Stek maks 4-5 om gangen. Stek «hullene» på samme måte for å lage små smultboller.
Legges over på rist med kjøkkenpapir, avkjøl helt.
Rull smultbollene i en blanding av kanel og sukker.
De holder seg et par dager i tett boks, oppbevar de i fryseboks om ikke alle spises opp innen et par dager. Lykke til!!

Tags: adventskalender, adventskalender2016, jul, julebakst, julekaker, småkaker, smultringer

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

desember 2019
M T O T F L S
« sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2019