• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Sjokoladeskåler fylt med sjokolademousse

On 16. september 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_0557Disse søte sjokoladeskålene med sjokolademousse er perfekt å servere som en liten dessert eller på kakebordet. Det er relativt enkelt å lage, og for de som elsker sjokolade er dette himmelsk.
Man kan lage dette med den type sjokolade man liker best. Det smaker selvsagt best med skikkelig kvalitets sjokolade.

Jeg har brukt Callebaut melkesjokolade (33,6% kakao innhold) til sjokolademoussen.
Til skålene har jeg brukt både melkesjokolade og hvit sjokolade fra Callebaut. Sjokoladeskålene lager jeg ved å temperere sjokolade. Jeg kjøpte små silikon muffinsformer, satte dem i et muffinsbrett og penslet den tempererte sjokoladen i formene.
Når sjokoladen var stivnet, løsnet jeg sjokoladeskålene forsiktig fra formene. Her har jeg skrevet om temperering og laging av konfekt. Jeg rakk dessverre ikke å ta bilder av hele prosessen med sjokoladeskåler og mousse.

For sjokolademousse til ca 20 små sjokoladeskåler brukte jeg
1 1/2 dl fløte
100 gram lys Callebaut sjokolade (33,6%)
2 eggeplommer, disse MÅ være romtempererte

Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Pass på at det ikke kommer vann i sjokoladen.
Kommer det bare en eneste dråpe vann i sjokoladen vil den bli kornete. Når sjokoladen er smeltet, sett den tilside.

Mens sjokoladen avkjøles piskes fløte så vidt stiv.
Ha så eggeplommene (en om gangen) over i den smeltede, noe avkjølte sjokoladen.
Rør eggeplommene raskt inn. Ha så over 2-3 ss av den piskede fløten.
Ha sjokoladeblandingen oppi resten av fløten og vend det hele forsiktig sammen. Avkjøl 1/2 time i kjøleskap før du har den over i sprøytepose og sprøyter små topper i sjokoladeskålene. Moussen kan selvsagt også serveres i porsjonsglass eller en stor bolle.
Server med friske bær. Lykke til!
IMG_0558

Tags: dessert, Glutenfritt, konfekt, sjokolade

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021