• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Uncategorized

Saftige grillspyd med grønnsaker og svinekjøtt

On 24. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_8345
Veldig greit med god og rask mat om sommeren. Er ikke veldig sommerfølelse i Sandnes nå, men håper sola titter frem igjen snart. Mens vi venter på sola kan vi kle oss godt, finne frem pledd og grille mens vi leker sommer 😉

Jeg har laget noen enkle, gode og saftige grillspyd, så hadde vi et par burgere til overs som vi hev på grillen i samme slengen. Man trenger ikke nødvendigvis bruke ytrefillet, det går fint med rimeligere kjøttstykker og. Når det gjelder grønnsakene brukte jeg kun rester jeg hadde. Tilbehør er coleslaw og potetsalat med dijonsennep og eple.

Kjøttet er marinert med gyros krydderblanding. Dette er en krydderblanding med mange ulike krydder og urter. Legger ut oppskrift på denne også litt senere. Det finnes ferdigblanding i matbutikken.

Til ca åtte grillspyd brukte jeg
Marinade:
3 ss gyros krydderblanding
1/2-1 dl nøytral olje (raps el)

Kjøtt og grønnsaker:
Et stykke ytrefillet av svin (4-500 gram)
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
1/4 squash
1/4 purre
2-3 sjampinjong

Bland sammen krydder og olje. Skjær opp kjøttet og grønnsakene i passende biter. Bland sammen kjøtt og marinade og dekk til. La det ligge minst en halvtime på kjøkkenbenken, eller gjerne i kjøleskap noen timer.

Om du bruker grillspyd av tre som meg må disse bløtlegges 1/2 time før bruk så de ikke skal ta fyr på grillen.

Mens du venter på at kjøtt skal marineres kan du lage potetsalat og/eller coleslaw.

Tre så grønnsaker og kjøtt på grillspydene. Pensle over resten av marinaden. Grilles et par minutter på hver side, til de er gyllne og saftige 😉IMG_8337

Server gjerne med hassebakt potet og frisk salat. Lykke til.IMG_8347 IMG_8341

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021